Hobby Hall yhdistyy Viron suurimman verkkokaupan Hansapostin kanssa.

Yhdistyneestä yhtiöstä tulee yhtiöiden mukaan "uusi merkittävä kansainvälinen toimija". Yhdistyneen yhtiön liikevaihto on yli 80 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 200 henkeä. Valikoimissa sillä on tuotteita yli 330 000.

Sopimuksen mukaanHobby Hallin omistavilla suomalaisilla omistajilla säilyy osake-enemmistö. Yhdistymisessä syntyvän yrityksen nimi on Hobby Hall Oy.

Hobby Hall ja Hansapostovat molemmat yksityisessä omistuksessa. Hobby Hall siirtyi suomalaisen perheyrityksen SGN Groupin omistukseen vuoden 2017 alussa. Aiemmin Hobby Hall kuului Stockmann-konserniin.

Molempien yhtiöiden verkkokauppabrändit eri maissa säilyvät: Hobby Hall Suomessa, Hansapost Virossa ja Xnet Latviassa.

"Hobby Hallin ja Hansapostin tuotevalikoimat täydentävät hyvin toisiaan, mistä uuden verkkokaupan asiakkaat tulevat hyötymään kaikissa toimintamaissa. Laajentunut tuotevalikoima on kuluttajien käytössä heti alkusyksystä. Verkkokauppojen yhdistymisellä saadaan aikaiseksi suurempia ostovolyymeja ja selkeitä etuja asiakkaille", kertoo tiedote.

Hobby Hallin toimitusjohtaja Pekka Pättiniemi sanoo tiedotteessa, että yhdistyminen on uusi merkittävä askel Hobby Hallin uudistumisessa.

Suomen verkkokauppamarkkinat ovat jo nyt noin 10 prosenttia koko vähittäiskaupasta. Virossa verkkokaupan myynti on noin 3 prosenttia koko markkinoista, joten kasvupotentiaalia on yhtiöiden mukaan paljon.

Suomessa verkkokauppa kasvaa yli 20 prosenttia ja Virossa lähes 40 prosenttia vuodessa.