Erityisesti Top Gun ja Project X -elokuvista tunnettu yhdysvaltalaisnäyttelijä Miles Teller mainostaa suomalaislonkeroa Twitterissä yli puolelle miljoonalle seuraajalleen.

Näyttelijä lisäsi sunnuntaina yhteisöpalveluun kuvan itsestään uima-altaassa, ja altaan reunalla näkyy suomalais-amerikkalaisen The Long Drink Companyn tuote The Finnish Long Drink.

Suomalaislonkeron päätyminen kuvaan ei ole suinkaan sattumaa. Teller on nimittäin osakkaana lonkeroa Yhdysvalloissa valmistavassa ja myyvässä The Long Drink Companyssä.

Yhtiön perustaneet suomalaisyrittäjät Sakari Manninen, Ere Partanen ja Mikael Taipale kertoivat viime elokuussa Tellerin osakkuudesta.

"Törmäsimme häneen eräässä promootiotilaisuudessa. Hän innostui lonkerosta todella paljon, ja pikkuhiljaa keskustelu meni siihen, että hän halusi mukaan tiimiin", perustajiin kuuluva Manninen kertoi.

Yrittäjät eivät tuolloin paljastaneet yksityiskohtia Tellerin omistusosuudesta, mutta Manninen kertoi näyttelijän osallistuvan yhtiön operatiiviseen toimintaan.

”Mainonnan ja markkinoinnin puoli on ehkä enemmän hänen hommiaan kuin myynti tai valmistuksen suunnittelu. Hän osallistuu kokouksiin, mutta ei tästä hänelle tietenkään mitään yhdeksästä viiteen -työtä tule.”

Teller on käynyt osakkuutensa myötä myös tutustumassa Suomeen ja suomalaiseen kulttuuriin.

The Finnish Long Drink lanseerattiin Yhdysvalloissa keväällä 2018. Tuotteen myynti lähti mantereella nopeasti kovaan kasvuun. Viime kesänä yhtiö myi lonkeroa noin puoli miljoonaa tölkkiä ja juomaa myyvien osavaltioiden määrä on viime kesän jälkeen noussut kolmesta yhdeksään.

Yhtiö on saanut Tellerin avulla näkyvyyttä aiemminkin. Kun keväällä ihmiset vetäytyivät kotikaranteeneihin, The Long Drink Companyn yrittäjät loivat Instagramiin #pantsdrunk-haasteen eli kalsarikännihaasteen.

Yhtiö lupasi maksaa jokaisesta julkaistusta kuvasta kymmenen dollaria Yhdysvaltain baarityöntekijöiden kiltaan. Myös Teller lähti mukaan haasteeseen, jonka myötä aiheeseen tarttuivat muun muassa Forbes ja New York Times.