NEW YORK - Seuraavassa Top Gun -elokuvassa näyttelevä Miles Teller osti alkukeväästä New Yorkissa suomalaista The Finnish Long Drink -juomaa. Näyttelijätähti innostui juomasta niin paljon, että suomalaisyrittäjät Sakari Manninen, Ere Partanen ja Mikael Taipale alkoivat lähettää miehelle lonkeroa kotiinkuljetuksena.

"Törmäsimme häneen eräässä promootiotilaisuudessa. Hän innostui lonkerosta todella paljon ja pikkuhiljaa keskustelu meni siihen, että hän halusi mukaan tiimiin", perustajiin kuuluva Manninen kertoo.

”Pitkin kesää veivasimme papereita lakimiesten kanssa, että saimme molemmille hyvän diilin. Monet julkkikset mainostavat rahaa vasten, mutta me emme halunneet sellaista. Molemmat halusimme, että hän on oikeasti mukana yrityksessä.”

Teller on noussut tasaisesti kohti parrasvaloja. Monet muistavat hänet Project X-elokuvan pääroolista, jonka jälkeen Teller on nähty muun muassa War Dogsissa, Whiplashissa sekä Fantastic Fourissa.

Manninen ei kerro, millaisella omistusosuudella Teller on jatkossa mukana The Finnish Long Drinkissä. Näyttelijä aikoo kuitenkin osallistua myös yhtiön operatiiviseen toimintaan.

”Mainonnan ja markkinoinnin puoli on ehkä enemmän hänen hommiaan kuin myynti tai valmistuksen suunnittelu. Hän osallistuu kokouksiin, mutta ei tästä hänelle tietenkään mitään yhdeksästä viiteen -työtä tule.”

Monet yhdysvaltalaisbrändit käyttävät markkinoinnissaan julkisuudesta tuttuja henkilöitä. Manninen muistuttaa, että mikään pakko se ei kuitenkaan ole.

”Suuri osa brändeistä toimii ilman julkkiksia ja monella sellaisella yrityksellä menee todella hyvin. Se oli meidänkin suunnitelmamme, mutta kun tämä tilaisuus tuli meille eteen, niin olimme tietenkin innoissamme. Olemme otettuja, että näin iso stara on innostunut meidän tuotteestamme.”

Vuonna 2018 Yhdysvaltoihin rantautunut The Finnish Long Drink on kasvanut tänä vuonna kovaa vauhtia. Mannisen mukaan juomaa oli alkuvuonna saatavilla noin 650 ravintolasta ja kaupasta, kun nyt myyntipisteiden määrä on noussut jo yli 1800 paikkaan.

”Vuoden alusta myynti on kasvanut keskimäärin 30 prosenttia kuussa. Vuosi sitten meillä oli neljä työntekijää, nyt on kahdeksan sekä joitain konsultteja.”

”Viime viikolla oli myös edellinen tuotantokierros, jonka aikana teimme miljoonannen tölkkimme! Se oli iso juttu.”