Yhä useampi iPhone-omistaja vaihtaa älypuhelimensa Androidiin uutta laitetta ostaessaan, Softpedia kirjoittaa. Apple-uskollisuus on laskenut merkittävästi vuoden 2017 92 prosentin huippuajoista.

Tällä hetkellä vain 73 prosenttia entisistä iPhonen omistajista valitsee uudeksi puhelimekseen Apple n vaihtoehdon. Kyseessä on Cupertinon jättiläisen heikoin tulos sitten vuoden 2011, Softpedia huomauttaa.

BankMyCell in selvityksestä käy ilmi, että kun koittaa uuden puhelimen hankinnan aika, niin joka neljäs (26 prosenttia) iPhone X:n omistajista vaihtaa Android-leiriin. Vastaavasti yli 92 prosenttia Android-omistajista pitäytyy laitteistoa päivittäessään Google n alustalla.

Samsung in tapauksessa vain 7,7 prosenttia päätyi valitsemaan seuraavaksi puhelimekseen iPhonen. Toisin päin vastaava luku oli 18 prosenttia.

Applen tiedetään työskentelevän tällä hetkellä useamman uuden iPhone-mallin parissa, joten tilanne ei välttämättä ole niin paha kuin mitä BankMyCellin julkaisemista luvuista voisi ensisilmäyksellä päätellä.

Ainakin yksi uusista iPhoneista saattaa huhujen mukaan olla halvempi malli, joka ei sisällä kaikkia vastaavia kilkuttimia kuin kalliimmat iPhonet ja jonka tarkoituksena onkin tästä syystä houkutella Apple-brändiä turhan kalliina pitäviä Android-käyttäjiä vaihtamaan leiriä. Asia selvinnee kuitenkin vasta ensi vuonna, kun halvempi iPhone on huhujen mukaan tarkoitus julkaista.