Nimitykset

Aleksi Ylä-Anttila 7.11.2018 13:07 päivitetty 7.11.2018 15:52

HS:n designjohtaja Alo Valtere Woltin luovaksi johtajaksi: "Vähän erilainen toimiala"

Aku Siukosaari / Wolt
Uusi luova johtaja Alo Valtere kuvattuna Woltin Helsingin-toimistolla Kampissa.

Ravintolaruokaa välittävä teknologiayhtiö Wolt on nimittänyt Alo Valtereen luovaksi johtajakseen. Hän aloittaa tehtävässä 19.11.

Alo Valtere siirtyy uuteen tehtäväänsä Helsingin Sanomilta, jossa hän on työskennellyt 18 vuoden ajan muun muassa graafikkona, AD:na ja designpäällikkönä. Neljän edellisvuoden ajan Valtere on toiminut HS:n designjohtajana.

Brändityö on tullut HS:ssa Valtereelle tutuksi. Hän on muun muassa ollut mukana siirtämässä Hesaria broadsheetistä tabloidiin ja toteuttamassa HS:n viime kesän The Land of Free Press -kampanjaa, jossa puhuteltiin katumainoksilla suoraan Suomessa järjestettyyn huippukokoukseen osallistuneita Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia ja Venäjän presidentti Vladimir Putinia.

Eilen julkistetussa BearingPointin tekemässä Digimenestyjät 2019 -tutkimuksessa Sanomien digitaalinen tuotekokemus nousi Euroopan parhaaksi. Valtere on designjohtajana ollut vahvasti mukana kehittämässä HS:n tutkimuksessa kärkisijalle yltänyttä tuotekokemusta. 

Uudessa tehtävässään Valtere vastaa erityisesti Woltin brändistä sekä auttaa yritystä kehittämään designiaan markkinoinnista mobiilisovelluksen kehitykseen.

Valtere kertoo tarttuvansa mielellään uusiin haasteisiin ja lähtevänsä innolla kokeilemaan itselleen uusia asioita. Valtereen mukaan Wolt on hyvin johdettu ja kovaa kasvava teknologiayritys, jonka tuote on kunnossa.

"On kiinnostavaa lähteä soveltamaan Hesarissa oppimiani asioita vähän erilaisella toimialalla. Eri puolilta Eurooppaa tapaamani woltilaiset ovat lahjakkaita ja mukavia. On kiva ruveta tekemään heidän kanssaan hommia", Valtere toteaa.

Lokakuussa 2014 perustettu Wolt on laajentunut viime vuosina toimintaansa yli kymmeneen maahan ja 30 kaupunkiin. Tänä vuonna Wolt on laajentanut esimerkiksi Norjaan, Puolaan, Unkariin, Georgiaan ja Tšekkiin. Palvelulla on yli miljoona rekisteröitynyttä käyttäjää.

Woltin toimitusjohtaja Miki Kuusi kertoo, että Valtereen saaminen on Woltille "iso lahja".

"Puhutaan kuitenkin ihmisestä, joka on vastannut Hesarin kokoisen median kaikkien tuotteiden ja markkinoinnin ilmeestä. Alo on kirjaimellisesti maailmanluokan kyky, jonka LinkedInistä laskin luokkaa viitisenkymmentä kansainvälistä designin ja markkinoinnin palkintoa. Niitä ei ole voitettu kikkailulla, vaan vahvalla näkemyksellä yrityksen tavoitteita palvelevasta designista", Kuusi toteaa tiedotteessa.

Wolt kertoo Valtereen nimityksen ohella vahvistavansa markkinointiosaamistaan muillakin saroilla. Yritys etsii parhaillaan vetäjää Suomen-markkinoinnilleen nimikkeellä Marketing Director.

Wolt työllistää nykyään runsaat 250 ihmistä ja toimii yli 10 eri maassa. Woltilla on toimintaa Pohjoismaiden ohella Baltiassa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa.               

Kommentti

19.03.2019 11:37

Oi vaalihuuma, missä viivyt?

Suomessa vieraileva turisti ei huomaa mistään, että eduskuntavaaleihimme on alle kuukausi aikaa. Milloin vaalimainonta käynnistyy toden teolla?