Media

Laura Kukkonen 5.7.2018 08:22

HS: Trumpin ja Putinin tapaaminen tuo isot amerikkalaiset tv-kanavat Helsingin ytimeen

Tommi Haapaniemi / Allas Sea Pool

Useat amerikkalaiset televisiokanavat ovat tuomassa aamuohjelmiensa toimittajat Helsinkiin huipputapaamisen ajaksi, kertoo Helsingin Sanomat.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapaa Venäjän-kollegansa Vladimir Putinin Helsingissä 16. heinäkuuta.

Huipputapaaminen kohdistaa maailman katseet Trumpin ja Putinin lisäksi myös Helsinkiin. Näillä näkymin parrasvaloihin on pääsemässä Kauppatorin kupeessa sijaitseva Allas Sea Pool.

Helsingin Sanomille asiasta kertoo News Now Finlandia pyörittävä David Mac Dougall, joka kertoo olleensa mukana järjestämässä amerikkalaisten tv-kanavien saapumista Allas Sea Poolille.

HS:n mukaan vielä ei ole täyttä varmuutta siitä, saapuvatko amerikkalaiset aamuohjelmat juuri Altaalle. Mac Dougall kuitenkin kertoo, että paikalle on tulossa noin 200 toimittajaa tämän viikon aikana.

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar kommentoi HS:lle, että alustavien tietojen mukaan Helsingistä ohjelmiaan lähettävät muun muassa CNN, Fox, ABC ja CBS.

Vielä ei tiedetä, ketä toimittajia Suomeen on kanavilta saapumassa. Helsingin maisemille ja Altaalle on kuitenkin luvassa lukuisa silmäparipotti, jos esimerkiksi ABC:n ja NBC:n aamuohjelmista esitetään lähetystä Helsingistä. Sekä Good Morning America että The Today Show keräävät miljoonia amerikkalaisia tv:n ääreen joka päivä.

Aiemmin ulkoministeriö on julkistanut, että Finlandia-talo toimii tapaamisen virallisena lehdistökeskuksena. HS kertoo, että ulkoministeriö on varautunut 2 000 toimittajan saapumiseen.

Presidenttien tarkkaa tapaamispaikkaa ei vielä ole julkistettu.