Markkinointi

Teemu Laitila 6.7.2016 20:16

Huawei kärähti: Markkinoi kännykän kameraa kuvalla, joka otettiin 4500 euron Canonilla

"#HuaweiP9:n dual Leica -kameralla on miellyttävä kuvata", kirjoitti Huawei kuvan yhteydessä. Kuva oli kuitenkin otettu ammattilaiskameralla.

Huawei julkaisi 4. heinäkuuta Google+-tilillään P9-puhelimensa kameraa markkinoivan kuvan, joka kuitenkin paljastui Canonin järjestelmäkameralla ja huippulinssillä kuvatuksi, Android Police kertoo.

Kuvan yhteyteen liitetty teksti oli tarkasti muotoiltu siten, että sen ei suoraan väitetty olevan P9:n Leica-brändätystä kamerasta. Vihje oli silti selvä

”Onnistuimme nappamaan tämän kuvan kauniista auringonnoususta Deliciously Ellan kanssa. #HuaweiP9:n dual Leica -kameralla on miellyttävä kuvata tämän kaltaisissa vähemmän valoisissa olosuhteissa”, Huawei kirjoitti.

Google+ kuitenkin näyttää kuvan Exif-tiedot, joista käy ilmi yksityiskohtaisesti käytetty laitteisto. Niiden perusteella kuva oli napattu Canonin ammattilaistason 5D Mk. III -rungolla ja EF 70-200 f/2.8L IS II USM -linssillä, joiden yhteishinta nousee 4 500 euroon.

Yhtiö on sittemmin poistanut kuvan. Android Policelle lähetetyn kommentin mukaan kuvalla ei ollut tarkoitus johtaa harhaan, vaan kuva oli tallennettu kesken P9-puhelimen mainoskuvausten. Viestissään Huawei pahoitteli väärinkäsitystä.

Tapaus muistuttaa Nokian muutaman vuoden takaista kömmähdystä, jossa Lumia 920 -puhelimen mainosvideon väitettiin olevan kuvattu uudella puhelimella, mutta videolle jäänyt ikkunaheijastus paljasti jalustan ja järjestelmäkameran.

Lähde: Tivi

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö