Huawei julkaisi 4. heinäkuuta Google+-tilillään P9-puhelimensa kameraa markkinoivan kuvan, joka kuitenkin paljastui Canon in järjestelmäkameralla ja huippulinssillä kuvatuksi, Android Police kertoo.

Kuvan yhteyteen liitetty teksti oli tarkasti muotoiltu siten, että sen ei suoraan väitetty olevan P9:n Leica-brändätystä kamerasta. Vihje oli silti selvä

”Onnistuimme nappamaan tämän kuvan kauniista auringonnoususta Deliciously Ellan kanssa. #HuaweiP9:n dual Leica -kameralla on miellyttävä kuvata tämän kaltaisissa vähemmän valoisissa olosuhteissa”, Huawei kirjoitti.

Google+ kuitenkin näyttää kuvan Exif-tiedot, joista käy ilmi yksityiskohtaisesti käytetty laitteisto. Niiden perusteella kuva oli napattu Canonin ammattilaistason 5D Mk. III -rungolla ja EF 70-200 f/2.8L IS II USM -linssillä, joiden yhteishinta nousee 4 500 euroon.

Yhtiö on sittemmin poistanut kuvan. Android Policelle lähetetyn kommentin mukaan kuvalla ei ollut tarkoitus johtaa harhaan, vaan kuva oli tallennettu kesken P9-puhelimen mainoskuvausten. Viestissään Huawei pahoitteli väärinkäsitystä.

Tapaus muistuttaa Nokia n muutaman vuoden takaista kömmähdystä, jossa Lumia 920 -puhelimen mainosvideon väitettiin olevan kuvattu uudella puhelimella, mutta videolle jäänyt ikkunaheijastus paljasti jalustan ja järjestelmäkameran.

Lähde: Tivi