Kisa markkinaosuuksista ei ole aina ihan siistiä. Apple ja Huawei kisaavat nykyisin toiseksi suurimman valmistajan tittelistä, ja Huawei näyttää nyt ottaneen uudet aseet käyttöön.

Akkukesto on ilmeisen arka paikka Applelle, eikä se ole halunnut iPhone-akkujen teknisillä yksityiskohdilla revitellä. Tiedot tämän syksyn mallien akuista vuotivat julki mutkan kautta.

Tähän arkaan paikkaan on muun muassa Mothershipin mukaan keksinyt iskeä Huawei. Ainakin Singaporessa Huawein paitoihin pukeutuneet ihmiset kulkivat uuden iPhonen myynnin aloittamista odottavien parissa.

Jonottajille jaettiin Huawein logolla varustettuja varavirtalähteitä. Mukana tuli lappu, jossa sanottiin vain lyhyesti ”tarvitset sitä”.

Huawei vahvisti Cnetille lähettämässään viestissä olleensa tempun takana. Se sanoo jakaneensa yli 200 virtapankkia. Ne eivät olleet edes mitään halparojua vaan kapasiteetiltaan 10 000 milliampperitunnin laitteita, joiden vähittäismyyntihinta on noin 70 euroa.

Ensin saattaa vaikuttaa siltä, että operaatio oli aika kallis. Mutta sillä saatiin maailmanlaajuista julkisuutta – nyt Suomea myöten – ja asetettiin kilpailija noloon valoon. Ei voi kuin myöntää, että joku oli keksinyt nerokkaan pr-tempun, joka tehoonsa nähden oli suorastaan naurettavan halpa.