Huawei on jättänyt tavaramerkkihakemuksen EU:n teollisoikeuksien virastolle. 12. heinäkuuta päivätyn hakemuksen perusteella Huawein oman käyttöjärjestelmän nimi on Harmony, uutisoi GSMArena. Aiemmin käyttöjärjestelmää on kutsuttu Hongmeng OS:ksi ja Ark OS:ksi.

Hakemuksessa tavaramerkkiä haetaan muun muassa mobiililaitteiden ja tietokoneiden käyttöjärjestelmälle. Aiempien tietojen mukaan Huawein omaa käyttöjärjestelmää voisi käyttää mobiililaitteissa, tietokoneissa, IoT-laitteissa ja esimerkiksi konesaleissa.

Tällä hetkellä ei ole tarkkaa tietoa, milloin Huawein oma käyttöjärjestelmä tulisi markkinoille. Huawei sai Yhdysvaltain kauppaministeriöltä lievennystä kieltoihinsa ja tällä hetkellä yhdysvaltalaisyritykset saavat myydä tuotteitaan Huaweille, kunhan se ei vaaranna kansallista turvallisuutta. Huawei saa siis käyttää Androidia.

Tilanne on kuitenkin hyvin epävarma Huaweille, joten yhtiöllä kannattaa olla varasuunnitelma.

Huawein toimitusjohtajan Ren Zhengfein mukaan yhtiön oma käyttöjärjestelmä on ”hyvin todennäköisesti” nopeampi kuin Android. Zhengfei kuitenkin tiedostaa, että oman käyttöjärjestelmän akilleenkantapää on sovelluskauppa, joka ei tule yltämään Google Play -kaupan tai App Storen tasolle.