Puhelimet

Erno Konttinen 18.3. 08:13

Huawei valmistelee omaa käyttöjärjestelmää – "Olemme valmiita ja meillä on varasuunnitelma"

WU HONG / EPA

Huawei käy taisteluja Yhdysvaltain viranomaisten kanssa, minkä seurauksena Huaweilta voitaisiin kieltää yhdysvaltalaisten tuotteiden käyttö.

Huawei kehittää omaa käyttöjärjestelmää älylaitteille, vahvistaa Huawei-johtaja Richard Yu  Die Weltille. Omaa järjestelmää yhtiö on ehtinyt kehittää jo hyvän tovin, sillä sen kehitys aloitettiin jo vuonna 2012.

”Olemme valmistelleet oman käyttöjärjestelmän siltä varalta, että emme voi käyttää enää nykyisiä järjestelmiä. Olemme valmiita ja meillä on varasuunnitelma”, Richard Yu sanoi haastattelussa.

Tällä hetkellä Huawei käyttää puhelimissaan ja tableteissaan Googlen Android-käyttöjärjestelmää ja tietokoneissa Microsoftin Windowsia. Tällä hetkellä Huawei käy taisteluja Yhdysvaltain viranomaisten kanssa, minkä seurauksena Huaweilta voitaisiin kieltää yhdysvaltalaisten tuotteiden käyttö.

Jos näin käy ja Huawei ei saa enää käyttää yhdysvaltalaisia käyttöjärjestelmiä eli Androidia ja Windowsia, Huawei kertoo olevansa valmis.

Hiljattain Huawei haastoi Yhdysvaltain hallinnon oikeuteen laista, joka rajoittaa sen liikentoimintaa Yhdysvalloissa suuresti. Huawei uhkaa jäädä taka-alalle 5g-verkkolaitteissa Yhdysvalloissa, kun sen tuotteita Yhdysvalloissa ei myydä.

Richard Yu sanoo, että Huawei tekee mieluummin yhteistyötä Googlen ja Microsoftin ekosysteemien kanssa, mutta jos tämä estetään, Huawei käyttää omia järjestelmiään.

Huawei valmistaa puhelimiinsa itse järjestelmäpiirejä ja modeemeja, mutta tietokoneiden osalta tilanne on hieman erilainen. Jos kiellot astuisivat voimaan, Huawei ei saisi käyttää tietokoneissa Intelin, AMD:n tai Qualcommin piirejä, mikä hankaloittaisi tilannetta paljon.

Asiasta uutisoi muun muassa The Verge.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Kampanjacheck

17.07.2019 08:12

Helsingin Sanomien viesti Trumpille ja Putinille levisi maailmalle vuosi sitten

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat Helsingissä vuosi sitten. Helsingin Sanomien ja TBWA\Helsingin kampanja Welcome to the Land of Free Press on sen jälkeen kerännyt mainetta ja palkintoja. M&M julkaisee nyt verkossa kampanjan taustoista kertovan juttunsa viime elokuulta.