Huawei n ongelmat kärjistyivät pari viikkoa sitten, kun Yhdysvallat asetti yhtiön boikottiin. Suurinta huolta aiheutti se, mikä mahtaa olla Androidin ja Google n palveluiden tulevaisuus Huawein laitteissa. Kirjoitimme maanantaina, että operaattorien julkaisemat toukokuun puhelinmyyntitilastot kertovat Huawein suosion nopeasta hupenemisesta.

Samaa kieltä kertoo myös hintavertailupalvelu Hintaoppaan data: Huawein suosio on laskenut parin viime viikon aikana merkittävästi. Suosiota tarkastellaan klikkausten prosenttiosuudella ja sen muutoksilla.

”Huawein suosio on laskenut kuluneen parin viikon aikana lähes 40 prosentilla, kun verrataan sitä edeltäneeseen kahteen viikkoon”, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kertoo tiedotteessa.

Huawei on saanut 38 prosenttia vähemmän klikkauksia ja sen alamerkki Honor 33 prosenttia vähemmän, kun verrataan keskenään toukokuun alku- ja loppupuolta. Nyt vain kaksi Hintaoppaan kymmenestä suosituimmasta matkapuhelimesta on Huawein tai Honorin malleja.

Samassa vertailussa Samsung in klikkaukset on lisääntyneet peräti 111 prosenttia ja Nokia n 65 prosenttia. Näiden lukujen valossa siis nuo kaksi merkkiä ovat hyötyneet Huawein alamäestä.

Hintaopas kertoo, että myös Huawei-tablettien saamat klikkaukset ovat vähentyneet 56 prosentilla. Vastaavasti Lenovo-tabletteja on klikkailtu huimasti enemmän kuin toukokuun alkupuolella.