Mediatalo KSF Media uudistaa lehtiensä Hufvudstadsbladet in, Västra Nyland in ja Östnyland in verkkosivut keskiviikkona 3. helmikuuta.

Samalla mediatalo luopuu maksumuurista ja lanseeraa HBL 365 -uutissovelluksen.

Uudistetuilla verkkosivustoilla kävijät voivat seurata toimituksen valitsemaa uutisvirtaa tai muokata uutisvirtaa omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Sivustot ovat täysin mobiilioptimoidut.

"Olemme kehittäneet sekä HBL 365 -sovelluksen että uudet sivustot lukijoiden tarpeiden ja mediakäyttäytymistapojen mukaan. Tämä työ jatkuu nyt, kun näemme, miten uusia palveluitamme käytännössä tullaan käyttämään. Koska voimme reaaliaikaisesti seurata mistä lukijamme ovat kiinnostuneita, voimme nyt aiempaa paremmin täsmätä journalistisia panostuksiamme", kertoo KSF Median toimitusjohtaja ja kustantaja Barbro Teir tiedotteessa.

HBL 365 sisältää materiaalia HBL-, Västra Nyland - sekä Östnyland-lehdistä aamu- ja iltapäivälehtinä sekä jatkuvasti päivittyvänä uutisvirtana. Sovelluksessa on myös kaikkien kolmen lehden näköislehdet.

Uutissovelluksen tekninen alusta on kehitetty yhteistyössä mediakonserni Sanoma n kanssa. Sovelluksen voi ladata iOS-, Android- ja Windows-käyttöjärjestelmiä käyttäviin älypuhelimiin ja tabletteihin.

"Sovelluksessa on lehtiä eri digitaalisissa muodoissa, uutisia lajiteltuna eri aihealueiden mukaisesti sekä laaja uutisvalvonta aina ultrapaikallisesta maailmanlaajuisiin uutisiin", sanoo KSF Median kehitysjohtaja Jens Berg.

Maksumuurin tilalle rekisteröityminen

Hufvudstadsbladetin uudistuneelta verkkosivulta on poistettu maksumuuri. Sisältö on maksuttomasti lukijoiden käytössä, ja käyttäjältä vaaditaan vain sivustolle rekisteröitymistä.

"Poistamme maksumuurin, jotta tavoittaisimme mahdollisimman monta, erityisesti nuorta lukijaa, ja panostamme vilkkaaseen keskusteluun sekä vuorovaikutukseen käyttäjien kanssa", sanoo Barbro Teir.

KSF Median sisältöjohtaja Susanna Ilmoni korostaa, että uudistuneet verkkosivustot ja uusi HBL 365 -sovellus eivät muuta yhtiön ydintä.

"Perusteellinen journalistiikka ruotsin kielellä on edelleenkin tukipilarimme, mutta panostamme nyt myös uuteen sisältöön rakentaaksemme kontakteja uusiin lukijoihin."