Frenckellin Kirjapaino Oyon jättänyt konkurssihakemuksen. Likviditeettiongelmat ovat vaivanneet Suomen vanhinta yritystä jo pitkään, mutta kirjapaino hakeutui konkurssiin oma-aloitteisesti ilman velkojien painostusta.

Vuonna 1642 perustettu Frenckell kaatui kirjapainoalan murrokseen. Vaikka tilauksia ja asiakkaita olisi ollut, alan kova kilpailu on kutistanut hinnat ja katteet liian kehnoiksi.

- Kirjapainolla on nykyään entistä kapeampi tontti. Aikaisemmin taitot ja reprot tehtiin kirjapainoissa, nykyään olemme vain monistajia. Pitäisi olla suuremmat kapasiteetit, jotta pärjäisi, toimitusjohtaja Berndt von Frenckell sanoo.

Frenckell muistuttaa, että kirjapainoyrityksillä pitää olla tehokkaat koneet, joten investointitarve on jatkuvasti kova.

Frenckellin kirjapainolle toivotaan löytyvän ostaja, jotta henkilökunnan osaaminen ei katoaisi. Täysin poissuljettua ei ole sekään, että 40 henkeä työllistävä kirjapaino jatkaisi Frenckellin suvulla, mutta Berndt von Frenckellin mukaan hänen roolinsa jää ratkaistavaksi myöhemmin.