MTV uudistaa aamun ohjelmistoaan. Vuoden 2020 alusta Huomenta Suomi vaihtuu Uutisaamuksi. Uudessa Uutisaamussa pääosassa ovat jatkuvasti päivittyvät uutiset, ja ankkureiden haastateltaviksi saapuu päivän ajankohtaisiin tapahtumiin liittyviä vieraita. Lisäksi toimittajat jalkautuvat yhä enemmän ihmisten ja kiinnostavien tapahtumien pariin.

MTV on kuluneena vuonna lisännyt uutissisältöjä merkittävästi sekä digitaalisilla alustoilla että lineaaritelevisiossa. Vuoden alussa aloitti uusi ympärivuorokautinen digitaalinen uutiskanava MTV Uutiset Live. Syyskuun alussa aloitti uusi uutis- ja ajankohtaisohjelma Viiden jälkeen, jota tehdään suorana lähetyksenä viitenä päivänä viikossa.

Lue lisää: MTV aloitti ympärivuorokautisen digitaalisen uutiskanavan – tavoittelee kotimaisten uutisvideopalvelujen kärkipaikkaa

Uutis- ja ajankohtaissisältöjen sekä aamuohjelmiston uudistamisen taustalla on MTV:n ulkopuolisen tutkimusyhtiön kanssa tekemä selvitys suomalaisten uutisten käytöstä, tarpeista ja motiiveista aina uutisten kerrontatapoihin asti. Tutkimuksessa korostui kuluttajien halu olla ajan tasalla sekä ymmärtää asioiden syy-seuraussuhteita monipuolisesti eri näkökulmista. Uutisten aamukulutuksesta kysyttäessä vastauksissa korostuivat muun muassa yön aikaiset tapahtumat, päivän puheenaiheet ja niihin nopeasti kiinni pääseminen.

”Olemme kehittäneet uutis- ja ajankohtaisohjelmiamme vastaamaan entistä paremmin tämän päivän kuluttajien tarpeita ja tottumuksia. Aamuohjelmiston keskittyminen entistä vahvemmin uutisiin on luonnollinen jatkumo uudistus- ja kehitystyössä”, kertoo MTV Uutisten päätoimittaja Tomi Einonen tiedotteessa.

MTV:n uusi Uutisaamu alkaa Huomenta Suomen tapaan kello 6.25 ja päättyy kello 9.05. Katsojalle näkyvin muutos on niin kutsuttujen sohvaosuuksien poistuminen ja haastattelujen siirtyminen uutisdeskiin.

Lähetystä voi seurata niin MTV3-kanavalta kuin mtv-palvelusta ja C Morestakin. Uutisaamussa katsojille aamun uutisvirtaa avaavat vuorossa olevat uutisankkuri, urheiluankkuri, meteorologi ja toimittajat.

Huomenta Suomea on tehty lähes kolmenkymmenen vuoden ajan.

”Kuluttajat ovat kaivanneet ohjelmasta vielä nykyistä uutispainotteisempaa. Pitkällisten arvioiden perusteella päätimme antaa ohjelmalle uuden nimen, joka tuo tietoisuuteen, että kyseessä on uudenlainen ohjelma”, MTV:n toimitusjohtaja Jarkko Nordlund sanoo M&M:lle.

MTV vähentää alihankintaa ja käynnistää mittavan rekrytoinnin

Uudistuksen yhteydessä MTV aloittaa ison, yli 20 henkilön rekrytoinnin, jossa haetaan uutisten tekijöitä useisiin eri rooleihin. Uusia sisällöntekijöitä etsitään uutisiin, urheiluun, lifestyleen ja viihteeseen. Rekrytoitavat tulevat työskentelemään enimmäkseen toimittajina.

”Näin mittavaa rekrytointia emme ole tehneet ainakaan vuosikausiin”, Nordlund sanoo.

Huomenta Suomea on aiemmin tuottanut alihankintana Nouhau Productions Oy, jonka omistaja ja toimitusjohtaja Tapio Nurminen on MTV Uutisten ja Kauppalehden pitkäaikainen Saksan-kirjeenvaihtaja. Nyt MTV vähentää alihankintaa, vaikka ei luovukaan työvoiman vuokraamisesta kokonaan.

MTV näkee tekijöiden rekrytoimisessa suoraan omiksi työntekijöiksi myös sitouttavan vaikutuksen. Alihankintana ohjelmia tuottaneet henkilöt ovat voineet tehdä muitakin töitä.

”Olemme olleet tyytyväisiä ja alihankinta on ollut oma valintamme, mutta haluamme kiinnittää henkilöitä kokonaan maikkarilaisiksi ja nykyistäkin yhteneväisemmäksi tiimiksi”, Nordlund sanoo.

Hän kertoo, että kaikki avoimet paikat ovat aidosti auki eivätkä Nouhau Productionsin kautta Huomenta Suomea tehneet siirry suoraan MTV:n palvelukseen.

”Siellä on useita osaavia henkilöitä, ja varmasti jos ja kun saamme sieltä hakijoita, heitäkin rekrytoidaan, mutta paikkoja ei ole korvamerkitty. Katsomme avoimesti, millaisia hakijoita tulee ja valitsemme parhaat.”

Sen lisäksi, että alihankintaa vähennetään, työvoiman tarve on lisääntynyt uutissisältöjen lisäämisen vuoksi.

Nordlund kertoo, että MTV kehittää samalla koko uutistoimintaansa yhä enemmän yksittäisistä lähetyksistä ympärivuorokautiseen uutistarjontaan.

”Näemme positiivisena sen, että uutiset kiinnostavat. Kotimaassa ja ulkomailla tapahtuu paljon, elämme uutistäyteistä aikaa.”

Toukokuussa uutisoitiin Mediahubin fuusio MTV:hen. Fuusio on osa MTV:n kasvustrategiaa ja sisältöjen vahvistamista. Mediahub on tuottanut MTV:lle uutis- ajankohtais- ja urheilusisältöjä sekä tehnyt kaupallista sisällöntuotantoa ulkopuolisille asiakkaille. Yhtiöt yhdistyvät virallisesti 1. lokakuuta.

Lue lisää: MTV ja Mediahub yhdistyvät – "Päällä on positiivinen vire"

Lue lisää: MTV3 kuvasi musiikkivideon, jossa esiintyvät kanavan tähdet: ”Kyseessä on enemmän bränditeko kuin kampanja”

Juttua päivitetty kello 15:02. Lisätty Nordlundin kommentit ja tieto siitä, että Huomenta Suomea on tehnyt Nouhau Productions.