Vuokra-asuminen on nyt suosituinta sitten 1970-luvun. Samalla myös välityspalveluiden kilpailu kiristyy. Nyt markkinalla yrittää Igglo uudella palvelullaan, joka tekee vuokralaisista välittäjiä.

Igglon hallituksen puheenjohtaja Jussi Nurmio kutsuu uutta palvelua ”alustatalouden innovaatioksi”.

”Uber teki autonomistajista taksikuskeja, Airbnb asunnonomistajista majoitusyrittäjiä ja nyt me teemme vuokralaisista välittäjiä”, Nurmio hehkuttaa tiedotteessa.

Käytännössä palvelu toimii seuraavasti: Jos vuokralainen hoitaa oman vuokra-asuntonsa välityksen Igglon palvelussa, hän saa työstä itselleen parin sadan euron välityspalkkion.

Palvelun idea pohjaa tuttuun toimintatapaan, sillä osa vuokralaisista osallistuu jo nyt ilmaiseksikin sijoitusasuntojen vuokrausprosesseihin. He saattavat esimerkiksi vinkata asunnoista tuttavilleen tai sosiaalisessa mediassa ja ehdottaa seuraavaksi vuokralaiseksi omia kontaktejaan. Igglon haasteeksi muodostunee se, kuinka se saa vuokranantajat maksamaan tällaisesta ilmaisesta avusta.

Vuokranantajalle alustapalvelun juju näyttäisi olevan ennen kaikkea mielenrauhassa. Igglo markkinoi palveluaan paitsi perinteisiä välityspalveluita alemmalla hinnalla myös lupaamalla takuun ensimmäisen vuoden vuokrista.