Kauppa

Risto Malin, Laura Kukkonen 17.10.2018 09:08

"Ihmisen kokoinen" kauppakeskus kasvaa hurjana

Petteri Paalasmaa
Kaari haluaa viestiä olevansa ihmisen kokoinen kauppakeskus.

Pääkaupunkiseudulle tulee uusia jättimäisiä kauppakeskuksia entisten lisäksi. Pieni Kaari pärjää kuitenkin.

Uusien kauppakeskuksien avautuessa ryminällä erityisesti pääkaupunkiseudulla pohditaan, riittääkö asiakkaita kaikille. Kannelmäessä sijaitseva Kauppakeskus Kaari täyttää tänään keskiviikkona 5 vuotta, ja sen kävijämäärät sekä myynnit ovat kasvussa.

Viime vuonna Kaaressa oli 6,9 miljoonaa kävijää, mikä on 16 prosenttia enemmän kuin edeltävänä vuonna. Kauppakeskuksen myynti kasvoi samalla vertailuvälillä 10 prosenttia.

”Pienikin pärjää kauppakeskuskisassa, ja uskomme, että kysyntää riittää kaikenkokoisille ja kaikenlaisille kauppakeskuksille. Kaaren kävijämäärät ovat kasvaneet alan keskiarvoja nopeammin. Tätä selittää paitsi sijaintimme lisäksi se, että meillä on aikaa säästäviä palveluita", kauppakeskusjohtaja Sanna Kinnunen sanoo tiedotteessa.

Viiden vuoden aikana on tapahtunut paljon. Suurin muutos Kaaressa on ollut uudistus, joka valmistui syksyllä 2017. Kauppakeskukseen tuotiin enemmän tilaa ja avaruutta muun muassa poistamalla ylempiin kerroksiin vievät kierreportaat kulkuväylien keskeltä.

Kahdessa vuodessa kävijämäärät ovat kasvaneet lähes kolmanneksella. Toisen kerroksen kävijämäärät nousivat 120 prosenttia uudistuksen jälkeen.

”Nyt Kaaressa on helppo navigoida. Täällä on valoisaa ja viihtyisää”, Kinnunen toteaa.

Viime syksynä Kaari lähti myös piristämään viestintäänsä. Samassa yhteydessä Kinnunen sanoi, että Kaari haluaa olla "helposti lähestyttävä, ihmisen kokoinen" kauppakeskus. Kaaressa sijaitsee muun muassa vuorokauden ympäri auki oleva Prisma, josta on lähetetty myös palkittua Hihna 247 -livelähetystä.

Kinnunen ei ota kantaa kilpailijoihin. Tuorein iso kauppakeskus eli Redi on saanut kuitenkin moitteita siitä, että siellä tahtoo eksyä.

Kaaren viihtyisyyttä on kasvatettu myös lounge-tiloilla, maksuttomalla Konttori-etätyötilalla, uudella valaistuksella ja 200 neliömetrin laajuisella viherseinällä.

Pohjoismaiden kauppakeskusyhdistys Nordic Council of Shopping Centers valitsi Kaaren Suomen kolmen parhaan kauppakeskuksen joukkoon viime viikon NCSC Awards -gaalassa.

Kaaren omistaa ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö Niam.

Kommentti

19.03.2019 11:37

Oi vaalihuuma, missä viivyt?

Suomessa vieraileva turisti ei huomaa mistään, että eduskuntavaaleihimme on alle kuukausi aikaa. Milloin vaalimainonta käynnistyy toden teolla?