Itse ostin viimeksi niin kalliit lasit, että vieläkin kirpaisee. Ehkä keskihinta olisi 400-500 euroa. Mutta jos haluaa persoonalliset pokat, kannattaa metsästää vintage-pokia ja hommata niihin lasit. Itse olen ostanut pokia maailmalta, mutta tiedän Helsingissä ainakin yhden liikkeen, mistä niitä saa. Linssien laadusta ei sitten kannata tinkiä.

Anne Kukkohovi

AD

Hasan & Partners

Olen käyttänyt samoja laseja 90-luvulta lähtien. En tiedä, mitä silmälasit maksavat. Näin eräillä messuilla Paul Smithin malliston sankoja, jotka maksoivat 380 euroa. Se tuntui kovalta hinnalta pelkistä sangoista. Mutta ehkä jos löytäisi hyvännäköiset sangat, linsseineen voisin maksaa 500 euroa.

Otto Talvio

Toimittaja

Kaksisataa euroa, jolla saa laadukkaat moniteholinssit ja kehykset.

Päivi Tuomisto

Projektisuunnittelija

Taivas

Viimeisimmän tutkimuksen mukaan yksiteholinssien keskihinta kehyksineen oli 250 euroa ja monitehojen 550. Hinnalla ja laadulla on tietenkin yhteys. Sama tuote ei voi yhtäkkiä maksaa huomattavasti vähemmän. Silmälasien kokonaiskeskihinta oli 350 euroa, mutta tähän vaikuttaa väestön ikärakenne ja näin moniteholinssien menekki. Halpaketjujen tultua myös yksiteholinssien volyymi on kasvanut ja tämä vaikuttaa kokonaiskeskihintaan.

Ilkka Liukkonen

Toimitusjohtaja

Suomen Optikkoliikkeiden Liitto