Ikean suunnittelustudio tulee sisustusketju Clas Ohlsonin entisiin tiloihin Mannerheimintien alkupäähän.

Studio tarjoaa apua keittiön, makuuhuoneen ja muun sisustamisen suunnittelussa. Tiloissa on esillä sisustuskokonaisuuksia, muun muassa sohvia ja patjoja, mutta tavaroita ei voi ostaa mukaansa.

”Kaikkia verkkokaupan tuotteita voi kyllä tilata. Jos tekee tilauksen aamulla, ne toimitetaan kotiin asiakkaan haluamaan aikaan, jopa saman päivän aikana. Käytössä ovat myös ilmaiset noutolokerot Espoon ja Vantaan tavaratalojen yhteydessä”, kertoo Ikean Suomen-liiketoiminnan kehitysjohtaja Ann-Christin Pilviö.

Studion idea on tuoda Ikean palvelut kaupungin keskustaan. Samantyyppisen palvelun Ikea avaa Jyväskylän keskustaan tänä keväänä, samalla se sulkee näyttelytilan ja noutopisteen, joka on ollut keskustan ulkopuolella.

”Helsingin studio räätälöidään nimenomaan helsinkiläisten tarpeisiin. Se täydentää tavaratalojen palveluja. Kööpenhaminassa tällainen studio on ollut erittäin suosittu.”

Ikea kertoo myös laskeneensa pakettitoimitustensa hintaa noin puoleen aiemmasta.

Yritys etsii pääkaupunkiseudulta lisää tiloja uusia palveluja varten. Helsingin kanssa yritys selvittää tavaratalon rakentamisesta Koivusaareen, mutta päätöksiä ei ole tehty.

Espoon tavaratalon yhteyteen Ikea suunnittelee rakentavansa uuden jakelukeskuksen.

Uusi jakelukeskus nopeuttaisi toimituksia sekä mahdollistaa uudenlaisten yksiköiden toiminnan Helsingin alueella.