Ikea tuo muoti- ja musiikkimaailmasta tunnetun yhdysvaltalaisen Virgil Abloh in suunnitteleman MARKERAD-malliston esille ennakkoon Tampereen Blockfest-festivaaleille elokuussa.

Mallisto on nähtävillä ennakkoon 16.–17. elokuuta Tampereen Ratinanpuistossa. Abloh esiintyy tapahtumassa perjantaina 16.8. ensimmäistä kertaa Suomessa. MARKERAD-mallisto on esillä näyttelytilassa Ratinan ja Laukontorin yhdistävän sillan läheisyydessä ja siihen voi tutustua koko festivaalin ajan.

Abloh tunnetaan parhaiten katumuotibrändi Off-White n perustajana ja vaatesuunnittelijana. Abloh on tehnyt yhteistyötä monien isojen brändien, kuten Nike n, kanssa. Vuonna 2018 hänet nimitettiin myös Louis Vuitton in miesten vaatteiden pääsuunnittelijaksi. Time-lehti on valinnut myös DJ:nä ja tuottajana työskennelleen 38-vuotiaan Ablohin maailman sadan vaikutusvaltaisimman henkilön joukkoon.

"MARKERAD-mallisto on ollut esillä ennakkoon ainoastaan muodin suurkaupungeissa, kuten Pariisissa ja Tokiossa. Olemme innoissamme, että saamme esitellä malliston Suomessa ensimmäistä kertaa juuri tälle yleisölle, jota Virgil Ablohin ura musiikki- ja muotimaailmassa puhuttelee eniten", kommentoi Ikea Suomen markkinointipäällikkö Anu Koskinen tiedotteessa.

Rajattu erä Ablohin suunnittelemia Ikea-mattoja tulee myyntiin Tampereen Ikea-tavarataloon festivaaliviikonlopun aikana. Matot kuuluvat erikoiserään, jota on myyty aiemmin vain Pariisissa ja Tokiossa. Myyntiin tulee kaksi mattoa, "KEEP OFF" ja "GREY". Odotettu MARKERAD-mallisto tulee myyntiin Ikea-tavarataloihin marraskuussa.

Abloh julkaisi reilu vuosi sitten oman esikoissinglensä Orvnge. Hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Kanye West in, Jay-Z:n ja Daft Punk in kanssa sekä tähdittänyt useita kansainvälisiä musiikkifestivaaleja.

Blockfestin Ikea-kumppanuudesta vastaavan Tsunami-konsulttitoimiston luova johtaja Joonas Wörlin kertoo, että tapahtuman kävijät pääsevät näkemään MARKERAD-malliston ensimmäisten joukossa maailmassa.

"On ainutlaatuista, että voimme tarjota kävijöillemme kansainvälisen tason kulttuurikokemuksen, jonka saamisesta Suomeen olisi ennen voinut vain haaveilla. Mallisto tavoittaa tapahtumassamme juuri oikean, nuoren trenditietoisen kaupunkilaisen kohderyhmän sille luontaisessa ympäristössä", Wörlin kommentoi.

Blockfest on Pohjoismaiden suurin urbaanin musiikin festivaali, joka kokoaa Tampereelle vuosittain yli 75 000 kävijää. Ablohin lisäksi festivaaleilla esiintyy useita kansainvälisiä ja kotimaisia artisteja.

Ikea perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Ikea Suomi on osa Ingka-konsernia. Suomessa on viisi Ikea-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa sekä lisäksi Ikea-lähipiste Jyväskylässä.