Maakunta- ja paikallislehtiä kustantava viestintäyhtymä Ilkka teki hyvän tuloksen viime vuoden lopussa, kun se sai 100 miljoonaa euroa Alma Median osakkeiden myynneistä.

Alma-osakemyyntien myötä Ilkka-konsernin osakekohtainen tulos kasvoi 1,75 euroon viime vuoden päätöskvartaalilla, kun edellisenä vuonna osakekohtainen tulos oli 0,06 euroa.

Ilkka on korottamassa osinkoaan merkittävästi. Hallitus esittää yhtiökokoukselle, että vuodelta 2018 osinkoa maksettaisiin 0,40 euroa osaketta kohti. Vuosi sitten osinko oli 0,14 euroa.

Ilkka on maksanut tilinpäätöksen perusteella merkittävän osan veloistaan pois. Vuoden 2018 tilinpäätöksessä korollista velkaa oli viestintäyhtymällä 3,2 miljoonaa euroa, kun vuonna 2017 velkaa oli yli 40 miljoonaa euroa.

”Vapautuvilla varoilla varaudumme myös päivitetyn strategiamme mukaisesti panostamaan kasvuun”, Ilkan toimitusjohtaja Olli Pirhonen kertoo tiedotteessa.

Ilkka-konsernin oman toiminnan liikevoitto ja kannattavuus heikkenivät loka-joulukuussa, kun liikevoitto supistui noin 18,5 prosenttia 502 000 euroon ja liikevoittoprosentti laski 5,7 prosenttiin. Ydinliiketoiminnassa osakekohtainen tulos oli 0,00 euroa.

Vuositasolla Ilkka-konsernin oman toiminnan liikevoitto ja kannattavuus kuitenkin kohentuivat, kun liikevoitto nousi 1,6 miljoonaan euroon ja vastasi 4,5 prosenttia noin 36,5 miljoonan euron liikevaihdosta.

Ilkka leikkasi viime vuoden alussa kustannuksiaan, tehosti toimintojaan yt-neuvotteluilla ja muutti Ilkka- ja Pohjalainen-maakuntalehdet tabloidimuotoon.

”Kehityshankkeiden tulokset näkyvät kuluvan vuoden toiminnassa”, Pirhonen kertoo tiedotteessa.

Ilkan osavuosikatsaukseen ei ollut saatavilla ennusteita Factsetilla tai Bloombergilla.

Ilkka ennakoi liikevaihtonsa säilyvän tänä vuonna lähes ennallaan. Oikaistun oman toiminnan liikevoiton Ilkka ennakoi laskevan edellisvuodesta.

Markkinointi & Mainonta on osa Alma Mediaa.