Ilmeet

11.6.2012 10:38 päivitetty 4.2.2016 10:27

Ilmo Valtonen suunnitteli LähiTapiolan uuden ilmeen

LähiTapiolan uuden ilmeen on suunnitellut graafinen suunnittelija Ilmo Valtonen. Yhtiön mukaan liikemerkin kuutiomainen muoto kertoo LähiTapiolan tavasta toimia inhimillisesti.

Lähivakuutuksen ja Tapiolan yhdistymisessä syntyväLähiTapiola on julkistanut visuaalisen ilmeensä.

Liikemerkki pitää sisällään kirjaimet L, V ja T. Yhtiön mukaan liikemerkki viestii selkeydestä ja sen kuutiomainen muoto kertoo LähiTapiolan tavasta toimia inhimillisesti. Uuden LähiTapiolan pääväri on vaalea, raikas sininen, jolla korostetaan myös uuden vaiheen alkua. Uuden ilmeen on suunnitellut graafinen suunnittelija Ilmo Valtonen.

”Uusi logo kuvastaa hyvin pitkälle yhtiöitä. Se on ikään kuin niiden geeneissä. Typografinen alkukirjainten yhdistäminen oli yksi suunnittelupolku, joka lopulta tuli valituksi. Vähitellen muotoilun keinoin merkki muuttui pelkistetympään ja pelkistetympään suuntaan. Lisäksi logo kuvaa vahvasti fuusiota, yhteenliittymistä, toisin sanoen kahdesta syntyy yksi eheä kokonaisuus”, sanoo tiedotteessa Valtonen.

”Merkki muodostaa läpinäkyvän reitin, merkki ei ole suljettu, vaan avoin. Liikemerkin rinnalla on LähiTapiolan logotyyppi selkeästi ja pelkistetysti. LähiTapiola haluaa olla konstailematon, selkeä ja luotettava toimija.”

LähiTapiolan viestintäjohtajan Jyrki Atikaisen mukaan uusi ilme näkyy aluksi viestinnässä ja vähitellen myös toimistojen ulkoasussa ympäri Suomen.