Poliittisten aiheiden lisäksi monet mediat ja niiden edustajat jakavat tapaamisen yhteydessä maailmalle Suomi-kuvaa. Suomeen on saapunut noin 1 500 akkreditoitunutta median edustajaa.

Amerikkalainen aikakauslehti Atlantic on esimerkiksi julkaissut kattavan artikkelin Helsingin historiasta huipputapaamisten järjestäjänä. Myös CNBC kertoo, miksi juuri Helsinki on valittu tapaamispaikaksi. Maantieteellisen sijainnin lisäksi syitä ovat suhteet Suomeen ja tapaamista isännöivään presidenttiin Sauli Niinistö ön.

Russia Today taas on julkaissut artikkelin, joka käsittelee kahvila Kaffekievari n tapaamisen kunniaksi lanseerattua Trumputin-ateriaa.

Amerikkalaiskanava ABC taas kertoo muun muassa Helsingin Sanomien mainoskampanjasta, jonka aiheena on lehdistönvapaus. ABC lähettää maanantaina ohjelmaa Helsingin Kauppatorin laidalla kelluvasta ravintola- ja perinnelaiva Nikolai II :sta.

Myös Fox News seuraa Trumpin ja Putinin tapaamista herkeämättä. Kanava on myös toteuttanut artikkelin kuopiolaispanimo RPS Brewery n Putin-Trump-oluesta, jonka saamasta mediahuomiosta kerroimme viime viikolla.

Lukuisat ulkomaiset toimittajat saapuivat viikonlopun aikana Suomeen ja Helsinkiin raportoimaan suurvaltajohtajien tapaamisesta. Useat heistä ovat myös kertoneet Helsinki-kokemuksistaan muun muassa Twitterissä.

Newshub in uusiseelantilainen Euroopan-kirjeenvaihtaja Lloyd Burr on kehunut suomalaisia poliiseja erityisen mukaviksi. Hän toteaa twiitissään, että Suomi-poliisi päihittää jopa Ison-Britannian bobbyt.

lloyd

Brittilehti Guardian in Moskovan-kirjeenvaihtaja Andrew Roth seuraa myös tapaamispäivää Helsingissä. Hän on kertonut muun muassa sunnuntain mielenosoituksista, joista hän myös twiittasi.

Washington Post in Valkoisen talon reportteri Seung Min Kim ihastelee twiitissään Helsingin iltaa. Hän kirjoittaa, että "näin kirkasta Helsingissä on kello 21.45. En vain pääse yli siitä miten mahtavaa täällä on".

min

BBC :n kansainvälinen kirjeenvaihtaja Lyse Doucet on saapunut Helsinkiin käsittelemään huipputapaamista. Hän on twiitannut ahkerasti lehdistökeskuksesta Finlandia-talolta. Hän esittelee muun muassa siellä tarjoiltavia kotimaisia herneitä ja mansikoita. Lisäksi hän on kiinnittänyt huomiota #Helsinki2018-lippuihin ja HS:n mainoskampanjaan.

lyse

Myös Trumpin tiedottaja Sarah Sanders twiittasi ihastuksensa suomalaiseen auringonlaskuun. "Helsingin auringonlaskut eivät petä, vaikka ne tapahtuvatkin keskiyöllä", Sanders kirjoittaa twiitissään.

sand

Trumpin hampaissa jatkuvasti olevan CNN:n Valkoisen talon kirjeenvaihtaja Abby D. Phillip ihastelee twiitissään Kauppatorin kupeeseen rakennettua studiota ja sen takana avautuvaa maisemaa. Juontajien ja haastateltavien taustalla komeilee aurinkoinen Helsinki ja Presidentinlinna, jossa presidentit tapaavat.

kauppa