Paikallislehdet

M&M 19.11.2014 14:18 päivitetty 4.2.2016 10:48

Inarista kertova pop up -lehti hakee 20 000 euron joukkorahoitusta

Jos työryhmän rahoitustavoite täyttyy, se julkaisee Uusi Inari -lehteä helmi-maaliskuussa 2015.

Kahdeksan nuoren journalistin ryhmä hakee joukkorahoitusta Suomen ensimmäiselle pop up -paikallislehdelle. Uusi Inari -verkkolehden kotipaikka on Inari.

Jos työryhmän rahoitustavoite täyttyy, se julkaisee lehteä helmi-maaliskuussa 2015. Lehden ensimmäinen juttu on jo ilmestynyt.

Rahoitustavoite on 20 000 euroa, mutta hanke toteutuu, jos se kerää 11 000 euroa.

“Pop up tarkoittaa yllätyksellistä ja väliaikaista. Erityisesti paikallislehdet ovat yllätyksellisten avausten tarpeessa. Tarkoituksemme on selvittää, mitä kaikkea paikallisjournalismi voi olla verkossa, ilman paperin paineita”, päätoimittaja Mari Uusivirta sanoo tiedotteessa.

"Paikallislehtiä tehdään tällä hetkellä pienillä voimavaroilla, vaikka juuri niiden journalismi on lähimpänä ihmisten arkea."

Uusi Inari lupaa etsiä "kevyitä keinoja" tehdä toimivaa verkkojournalismia ja tuoda uudella tavalla esiin inarilaisia ihmisiä ja ilmiöitä.

"Uudistamme perinteisen katugallupin. Luomme esimerkiksi Jankuttaja-hahmon, joka palstallaan penää ratkaisuja arkielämän epäkohtiin. Teemme paikallista kuvajournalismia, mikä on harmillisen harvinaista. Lehdessämme on ääntä, kuvaa ja liikettä", Uusivirta lupaa.

Lehti on tarkoitettu sekä Inarissa asuville että kotipaikaltaan pois muuttaneille inarilaisille.

“Uutta Inaria tarvitaan nyt, kun Suomessa pitäisi keskustella alueiden eriarvoistumisesta. Miltä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus näyttää Inarissa, jos erityisvastuualueen hallinto on 500 kilometrin päässä Oulussa?”

Uuden Inarin tekijätiimiin kuuluu viisi toimittajaa, kaksi kuvaajaa ja yksi osa-aikainen kuvaaja. Tekijät ovat opiskelleet tiedotusoppia ja kuvajournalismia Tampereen yliopistossa ja työskennelleet muun muassa Helsingin Sanomissa, Lapin Kansassa, Ylellä ja Talouselämässä.

Uuden Inarin joukkorahoituskampanja kestää vuoden loppuun.