Sosiaalisen median sisältömarkkinointiyritykset Indiedays ja Blogirinki Media avaavat ensi kuussa kaksi uutta ammattimaisiin blogisisältöihin keskittyvää blogimediaa: ruokavaikuttajien sivusto Foodlover.fi :n ja lifestyleen keskittyvä Lifie.fi :n.

"Uudet portaalit tarjoavat yhtenäisemmän mediaympäristön sekä mainostajille että kuluttajille. Blogimarkkinointi on mitattavaa ja tuloksellista siinä missä muukin markkinointi", Indiedaysin toimitusjohtaja Esa Suurio huomauttaa tiedotteessa.

"Blogit ovat ammattimainen media muiden joukossa. Alaa ei pidetä enää harrastelijoiden puuhasteluna, vaan vakavasti otettavana mediana ja laadukkaana sisällöntuotantona", jatkaa Blogirinki Median toimitusjohtaja Laura Hakanen.

Lokakuussa aukeavat sivustot koostuvat Indiedaysin ja Blogirinki Median kirjoittajien sisällöistä.

Foodlover-yhteisöstä löytyy leivontasivusto Kinuskikissa, arkiruoasta bloggaava Hellapoliisi, kasvisruokasivusto Chocochili sekä reilut 70 muuta ruokablogia. Sivusto tähtää Suomen suurimpien ruokasivustojen joukkoon, Hakanen kertoo.

Toisen sivuston, Lifie.fi:n lähestymiskulma muistuttaa puolestaan naistenlehdistä, sen tavoitteena on herättää ajatuksia ja viihdyttää lukijoitaan. Sivustolla kirjoittavat muun muassa Emmi Nuorgam, But I´m a Human Not a Sandwich, Uusi Kuu, Anna ja Sebastian sekä Puutalobaby.

"Lifien kohderyhmä kuluttaa paljon ja kaikkea talouspaperista talopaketteihin. He vaikuttavat myös perheensä ostopäätöksiin. Mainostajan näkökulmasta Lifie tavoittaa ostovoimaisia kuluttajia kolmenkympin molemmin puolin", Hakanen huomauttaa.

Tällä hetkellä Kaleva-konserniin kuuluvien Blogirinki Median ja Indiedaysin sisällöt tavoittavat yhteensä noin 400 000 viikkolukijaa, yli 500 000 Instagram-seuraajaa sekä yli 400 000 YouTube-tilaajaa.