Valokuvien ja videoiden jakamisen sosiaalinen media Instagram kertoi eilen maanantaina kahdesta uudesta toiminnosta, joiden se toivoo vähentävän kiusaamista alustallaan.

Toinen on ominaisuuksista on nimeltään rajoita (restrict). Sen avulla käyttäjä voi rajoittaa toisen käyttäjän kommentteja. Toiminto on helpoiten esitettävissä Business Insiderin esimerkillä: Jos käyttäjä A rajoittaa käyttäjää B, se tarkoittaa, että käyttäjän B kommentit A:sta näkyvät jatkossa vain käyttäjälle A ja B. A voi halutessaan hyväksyä B:n kommentit kaikkien nähtäviksi. B ei myöskään tiedä, jos A on päättänyt rajoittaa B:n kommentointia itsestään. Lisäksi toiminto estää B:tä näkemästä, kun A on aktiivinen Instagramissa.

Kyseinen toiminto on eräänlainen kevytversio blokkaamisesta, koska se vain vähentää tai häivyttää käyttäjien interaktiota. Tämä siksi, koska erityisesti nuoret instagrammaajat ovat kokeneet jopa haittaavana blokkaamisen ja kiusaajien poistamisen seuraajista.

"Olemme kuulleet nuorilta, että he ovat vastahakoisia blokkaamaan,poistamaan seuraajia tai raportoimaan kiusaamisesta, koska se voi eskaloida tilanteen erityisesti, jos he ovat tekemisissä kiusaajien kanssa myös reaalielämässä", Instagramin johtaja Adam Mosseri kommentoi tiedotteessa.

Toinen uusi toiminto pyrkii estämään törkypuheiden julkaisemisen alkuunsa tekoälyn avulla. Alusta tunnistaa, jos joku kirjoittaa vihapuhetta, ja se kysyy onko käyttäjä varma haluaako julkaista kirjoittamaansa, ennen kuin tämä painaa julkaisu-nappia.

"Tämän toiminnon testauksissa huomattiin, että se voi rohkaista joitakin perumaan kommenttinsa ja kirjoittamaan jotain vähemmän loukkaavaa", Mosseri kirjoitti.