Instagram luopuu selfien filttereistä, joilla kuviin saadaan sama vaikutus kuin plastiikkakirurgialla. Tarkoitus on suojella teinejä ja vähentää palveluun kohdistunutta arvostelua. Asiasta kertoo New York Post.

Tällaiset kuvat ovat olleet hyvin suosittuja viime kuukausina, siitä huolimatta, että niillä on sanottu olevan vaikutuksia nuorten mielenterveyteen.

Yksi poistetuista filttereistä on nimeltään Fix Me. Siinä ohjelma näyttää, miten plastiikkakirurgi merkitsisi kasvoihin kohotusleikkausten kohdat.

Toinen Plastica-niminen filtteri puolestaan paljastaa, miltä henkilö näyttää, kun leikkauksilla liioitellaan huulia ja poskia.

Instagram nyt kieltää kaikki filtterit, joilla käyttäjät pyrkivät katsomaan, miltä he näyttäisivät leikkausten jälkeen.

Yhtiön tiedottaja kertoi Sun-lehdelle, että Instagram halusi näiden filttereiden ja niiden käytön olevan positiivinen asia käyttäjille. Koska vaikutus on mitä ilmeisimmin ollut päinvastainen, Instagram on päättänyt luopua filttereistä.

Kielto on osa Instagramin uusia pyrkimyksiä vähentää ruokavalioon, vieroitustoimenpiteisiin ja kosmeettiseen kirurgiaan liittyvää sisältöä.

Lue lisää: Instagram pyrkii helpottamaan käyttäjiensä paineita – piilottaa tykkäysmäärät muilta

Lue lisää: Facebook saattaa piilottaa tykkäysmäärät julkaisuista