Videomainonta

M&M 25.8.2016 08:17

Instagramin videomainosten pituus on kasvanut: Puolessa vuodessa 10 sekunnin lisäys

Kuvakaappaus videolta

Videomainonnan osuus Instagramissa on kasvanut 23 prosenttia vuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla.

Jo joka neljäs mainos Instagramissa on videomainos, kerrotaan Sensor Towerin Ad Intelligence Data Digest -raportissa. Videomainosten osuus on kasvanut puolessa vuodessa 23 prosenttia.

Raportissa tarkasteltiin mobiilimainonnan trendejä sosiaalisen median sivustoilla ja erityisesti kuvapalvelu Instagramissa.

Raportista kävi ilmi, että Instagramissa olevan videomainoksen keskimääräinen kestoaika oli pidentynyt 15 sekunnista 25 sekuntiin. Eli pituudessa oli kasvua 67 prosenttia tämän vuoden tammikuusta kesäkuuhun, kertoo Marketing Land.

Johtava mainoskategoria Instagramissa oli pelit, perässään ostokset, viihde, sosiaalinen verkostoituminen ja lifestyle.

Facebookin kohdalla suurimmat mainostajat ovat melkein täysin keskittyneet peleihin, kun Instagramissa tilanne on jakautuneempi. Pinterestin puolella puolestaan kärkeen nousivat jälleenmyyjät ja shoppailusovellukset. Peleillä ei ole Pinterestissä mainososuutta liki ollenkaan.

Instagramin videomainosten pituuden kasvu seuraa videomainonnan kasvun trendiä. Facebook on myös muun muassa yrittänyt tehdä videomainoksistaan sellaisia, että ne ovat laajemmin saatavilla niin pienille yrityksille kuin kehittyville markkinoillekin.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö