Kauppakeskus Itikseen avataan ensi kuussa tubettamiselle omistettu tila, Tubelounge, jonka tarkoitus on tehdä tubettaminen tutuksi nuorille ja aikuisille.

Itis on suunnittelut tilan yhdessä vaikuttajamarkkinointitoimisto Splay Onen kanssa.

Tubeloungessa voi katsoa tilaa varten tuotettuja ohjelmasarjoja ja kokeilla itse tubettamista.

Itiksen ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa Tubeloungessa on iso näyttö ja tabletteja, joilta videoita katsellaan. Tila on maksuton.

Itiksen markkinointijohtaja Anna Homén kertoo M&M:lle, että Tubeloungen tarkoitus on lisätä kauppakeskuksen viihtyvyyttä ja elämyksellisyyttä. Homénin mukaan Tubeloungen rakentaminen kehittää kauppakeskuksen brändiä.

"Meillä on kauppakeskuksessa jo nyt isoja viihde-elementtejä. Tämä on kevyt lisä uuden imax-teatterin rinnalla. Tämä on meille kokeilu lisätä kauppakeskuksen elämyksellisyyttä. Jos tämä menee hyvin, voimme mahdollisesti laajentaa tilaa."

"Perheet tarvitsevat syitä tulla kauppakeskukseen, pelkät kaupat eivät riitä enää. Koko ajan kaivataan lisää elämyksellisyyttä. Lapsilla on myös tosi iso vaikutus perheen ostokäyttäytymiseen."

Itis on investoinut tilaan kuusinumeroisen summan. Homénin mukaan summa on lähempänä sataatuhatta kuin miljoonaa euroa.

"Investoinnit koostuvat Splay Onen sisällön tuottamisesta, tilan rakentamisesta ja varustamisesta sekä henkilöstökuluista. Kyseessä on Itiksen yrittäjäyhdistyksen koko vuoden mittaisesta markkinointi-investoinnista. Lisäksi summaan kuuluvat tapahtumat, joita me järjestämme."

Homén ei osaa sanoa tarkalleen, miten nopeasti investointi maksaa itsensä takaisesti.

"Tämä vaikuttaa perheiden mielikuvaan Itiksestä. En osaa sanoa tarkasti, miten nopeasti investointi muuttuu kannattavaksi."

Splay One on tuottanut Tubeloungea varten viisi sarjaa. Tubeloungen avautuessa katsottavissa on Tubekoulu ja Style it is -muotisarja.

Splay Onen operatiivinen johtaja Essi Kivitie kertoo, että Splay One tavoittaa sarjojensa kohderyhmän hyvin Tubeloungen kautta.

"Näemme siellä, mistä katsojat tykkäävät. Pystymme myös keskustelemaan heidän kanssaan sarjoistamme. Ihan sellaista normaalia kanssakäymistä."

Otsikkoa muutettu 1.2 klo 08:15.