Finnkinon uusi, kauppakeskus Itiksessä sijaitseva elokuvateatteri avaa huomenna ovensa. Teatterin erikoisuus on yli 323-paikkainen Imax-sali.

Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm kertoo, että teatteriketju on halunnut tuoda Imax-teatterin Suomeen jo vuosia, mutta paikan löytäminen on ollut erityisen vaikeaa, sillä tekniikan vaatima valkokangas on erityisen suuri. Itiksen teatterin kangas on yli 25 metriä leveä ja yli 13 metriä korkea.

Entisen Anttilan tiloihin rakennettu sali on 16 metriä korkea.

”Tätä ei ole saatu mahtumaan meidän olemassa oleviin teattereihimme. Olemme halunneet tuoda tämän (Imaxin) Suomeen jo monen vuoden ajan.”

Lindholm kertoo, että Imax-salin saaminen Suomeen on miljoonaluokan investointi, jonka Finnkino uskoo maksavan itsensä takaisin ”vuosien kuluttua”.

”Sanotaanko, että siinä menee pidempään kuin pari vuotta”, Lindholm toteaa.

Kyseessä on Finnkinon suurin investointi Helsingin keskustassa sijaitsevan Tennispalatsin teatterin avaamisen jälkeen. Tennispalatsin Finnkino avattiin vuonna 1997.

Itiksen omistaja Wereldhave on investoinut teatteriin noin 20 miljoonaa euroa.

Markkinointia läpi Suomen

Imax-hehkutus ei ole jäänyt vain Helsinkiin, sillä Itiksen uuden elokuvateatterin erikoissalia on mainostettu teiden varsilla ympäri Suomea jo kesän ajan. Imax

Lindholm uskoo, että Imax-innostus on kansallinen juttu Suomessa. Hänen mukaansa teatterin avajaisiin on tulossa kävijöitä esimerkiksi Pirkanmaalta saakka.

”Uskon, että tänne halutaan tulla kauempaankin kuin Helsingistä, koska kyseessä on Suomen ainut Imax-teatteri. Tutkimuksemme ja saamamme asiakaspalautteen mukaan tämä kiinnostaa kaikkia suomalaisia.”

Teatterin markkinointi laittaa isomman vaihteen silmään huomisten avajaisten jälkeen. Lindholmin mukaan teatteria markkinoidaan koko ensi vuosi.

”Kyllähän tämä täydentää meidän valikoimaamme ja tätä pidetään korkeassa arvossa maailmalla. Vaikka Suomessa ei ole ollut Imax-teatteria, on brändin tunnettuus ollut aika suuri. Tässä on kansainvälisen brändin hohtoa. Teemme markkinointia yhdessä Imax-yhtiön kanssa”, Lindholm toteaa.

Imax-salin lisäksi Itiksen elokuvateatterissa on kuusi tavallista elokuvasalia ja kaksi Luxe-nimistä salia, joissa on nahkaiset, kallistuvat nojatuolit ja runsaasti jalkatilaa. Teatterissa on yhteensä noin tuhat paikkaa.

Finnkino Itiksessä on noin 45 eri näytöstä päivässä eli yli 300 näytöstä viikossa ja noin 16 000 näytöstä vuodessa.

Uusi teatteri ei ole kiireisimpinä näytösaikoina kukkaroystävällistä huvia. Esimerkiksi viikonloppuisin Imax-salissa järjestettävien 3D-näytösten hinta voi kivuta noin 21 euroon.

Teatteri ei Finnkinon mukaan keskity art house -tarjontaan, vaan luvassa on isolla rahalla tehtyä tehostemättöä ja supersankarielokuvia. Ensimmäinen Imax-salissa esitettävä elokuva on Harry Potter -maailmaan sijoittuva Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset. Salissa nähdään myös Suomessa erikoisempia elokuvia, kuten intialainen Thugs of Hindostan.

Finnkinon kaupallinen johtaja Kalle Peltola toteaa, että teatteri ei ui täysin valtavirran mukana, vaan sille etsitään omaa itähelsinkiläistä profiilia. Profilointia on tehty yhteistyössä Itiksen vieressä olevan kulttuurikeskus Stoan kanssa.