Sosiaalista televisiota kehittävä Tellyo on saanut 200 000 euron kasvurahoituksen. Sijoituksen teki kansainvälinen pääomasijoitusrahasto GS Venture Fund.

Helsingissä vuonna 2012 perustettu Tellyo on kehittänyt tv-yhtiöille Jaa tv-hetki -palvelun, jonka avulla katsojat voivat ottaa puolen minuutin pituisia videoklippejä ohjelmista ja jakaa ne sosiaalisessa mediassa laillisesti.

Tellyon tekniikkaa ovat hyödyntäneet esimerkiksi Espanjan yleisradioyhtiö RTVE ja Suomessa MTV. Suomalaiskatsojille palvelu on tuttu sketsiohjelma Putouksesta ja tämän kevään Tähdet, tähdet -musiikkiviihdeshow’sta.

Tellyon toimitusjohtajan Kimmo Koivisto n mukaan nyt saatu rahoitus kiihdyttää yhtiön pyrkimystä edistää ja kaupallistaa televisio-ohjelmien sosiaalista ulottuvuutta.

GS Groupin sijoitusosaston johtaja Sergei Filimonov näkee Tellyon Jaa tv-hetki-palvelussa paljon potentiaalia.

"Odotamme, että monet muutkin tv:n ja sosiaalisen median toimijat ottavat sen käyttöönsä kasvattaakseen mainostulojaan", Filimonov kommentoi tiedotteessa.

Tellyo työllistää seitsemän työntekijää Suomessa ja Puolassa. Sen ovat perustaneet Kimmo Koivisto, Jakub Majkowski, Mariusz Ostoja-Swierczynski ja Justyna Kowalska.

Yritys on ennen GS Groupin sijoitusta saanut rahoitusta Nokian Bridge-ohjelmasta ja Tekesiltä.

Lähde: Talouselämä