Radio

24.4.2013 10:44 päivitetty 4.2.2016 10:32

Jaajon paluu nosti Aamulypsyn kuunnelluimmaksi ohjelmaksi

Anni Hautala, Juha Perälä ja Jaajo Linnonmaa

Aamulypsyä ja Jaajo Linnonmaata kuuntelee arkiaamuisin keskimäärin 341 000 eri kuuntelijaa.

Radio Suomipopin Aamulypsy on noussut Finnpanelin kuuntelua mittaavan raportin mukaan Suomen kuunnelluimmaksi kaupalliseksi radio-ohjelmaksi. Jaajo Linnonmaa palasi radioon tammikuussa ja nosti saman tien Suomipopin Radio Novan ohi.

Kansallisen radiotutkimuksen tammi-maaliskuun tulosten mukaan Aamulypsyä kuuntelee arkiaamuisin keskimäärin 341 000 eri kuuntelijaa.

Kanavaosuudella mitattuna Aamulypsyn osuus on 23 prosenttia. Toisella sijalla olevan Novan osuus on 16,8 prosenttia.

"Tulos on huikea. Kolmessa kuukaudessa Aamulypsy paineli markkinaykköseksi. Suomalaiset löysivät ja ottivat Aamulypsyn nopeasti omakseen. Hauskat persoonat, hauskat ja uniikit tarinat, siinä se", kertoo Radio Suomipopin ohjelmapäällikkö Jussi Suvanto tiedotteessa.

Radio Suomipop uudistui tammikuussa, kun kanava palautti Aamulypsyn, terävöitti musiikkilinjausta, uudisti ilmeen ja panosti markkinointiin. Nämä asiat johtivat siihen, että Suomipop on kasvatti markkinaosuuttaan muillakin mittareilla. Kanava on 25-44-vuotiaiden keskuudessa kaupallisista kanavista kuunnelluin 20,4 prosentin osuudella. Novan osuus on 16,5 prosenttia.

"Tammi-maaliskuun aikana tavoitimme keskimäärin 1 116 000 kuulijaa viikossa. Vuoden takaiseen verrattuna parannusta on tullut yli 200 000 kuulijaa. Tähän kun lisätään selvästi pidentyneet kuunteluajat, alkaa prosentitkin näyttämään mahtavilta", iloitsee Suvanto.