Koronaviruksen aiheuttama pandemia on johtanut myös jääkiekkokauden ennenaikaiseen päättymiseen. Näin ollen kotimaisen kiekkokevään loppuhuipennus, Liigan playoffs-sarja, jää tänä vuonna pelaamatta.

Kiekkoviihdettä kansalle on kuitenkin tarjolla. Liiga ja Telia tuovat virtuaalista jääkiekkoviihdettä Liiga-faneille huhtikuun ajaksi, kun Liigan pudotuspelit eli playoffsit mitellään NHL 20 -konsolipelillä.

Liiga-kauden pelaamatta jääneitä playoffseja on kutsuttu pelaamaan joukko NHL 20 -pelaamista harrastavia suomalaisia jääkiekkoilijoita sekä joukkueiden kannattajia. ePlayoffsit näytetään Telia Esports Seriesin toimesta.

Liigan markkinointipäällikkö Aija Saha kertoo olevan hieno asia, että Liigan pystyy yhteistyössä Telian kanssa tarjoamaan viihdettä Liigan seuraajille, vaikka varsinainen Liiga-kausi jouduttiinkin lopettamaan ennen aikojaan.

”Kiitos kuuluu myös seurojen entisille pelaajille ja uskollisille kannattajille, jotka lähtivät rohkeasti puolustamaan oman seuransa värejä. Tästä tulee taatusti sekä jännittävää että viihdyttävää seurattavaa”, Saha toteaa tiedotteessa.

Telia halusi tarjota Liiga-faneille viihdettä ja mahdollistaa virtuaaliset ePlayoffsit, sillä jääkiekko kuuluu monen suomalaisen kevääseen kiinteästi, ja Telia on puolestaan profiloitunut e-urheilun puolella muun muassa Telia Esports Seriesin -sarjan kautta.

”Yhteinen sävel löytyi Liigan kanssa nopeasti, ja playoffsien tuominen Telia Esports Seriesin sateenvarjon alle oli luonteva tapa jatkaa keskeytynyttä kautta”, kertoo Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä.

Konseptissa Liigan ja Telian kumppaneina toimivat puhelinvalmistaja OnePlus sekä markkinointiviestintätoimisto TBWA\Helsinki.

”Liigakauden ennenaikainen päättyminen oli kova isku koko Suomen jääkiekkokansalle, joten meille oli selvää, että haluamme olla Telia Esport Seriesin mukana tekemässä virtuaalista kiekkohistoriaa”, kertoo OnePlus Suomen maajohtaja Tuomas Lampen.

”OnePlus 8-sarjan julkaisun kynnyksellä huhtikuussa. Tässä viihdyttävässä kokonaisuudessa yhdistyvät OnePlussalle kaksi tärkeää asiaa, jääkiekko ja e-urheilu", Lampen jatkaa.

Luova johtaja Laura Paikkari TBWA\Helsingiltä huomauttaa, että poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisen nopeaa reagointia. sekä myös positiivisia ja viihdyttäviä asioita.

”Koko työryhmä, Telia, Liiga, MTV ja TBWA, rakensivat kokonaisuuden ideasta toteutukseen ennätysajassa. Homma saatiin kasaan tehokkaasti, kun kaikki tekivät töitä yhteisen tavoitteen eteen”, Paikkari kertoo M&M:lle.

Pelaajina ammattilaiskiekkoilijoita, huippukokki ja näyttelijä

ePlayoffsit aloitetaan suoraan Liigan runkosarjasijoitusten perusteella. Mukana ovat kaikki 10 playoffseihin selviytynyttä joukkuetta. Ottelut pelataan NHL 20 -pelillä ja ottelusarjat ratkotaan paras kolmesta -menetelmällä. Pelimuotona toimii yksi vastaan yksi.

Liiga-seurat ovat nimenneet kukin oman edustuspelaajansa viihteelliseen loppumittelöön. Mukana pelaamassa nähdään niin ammattikiekkoilijoita kuin seuran kannattajiakin.

Kaikkia pelaajia yhdistää NHL 20 -pelikokemus sekä rakkaus omaa edustusseuraa kohtaan. Ammattijääkiekkoilijoista mukana ovat muun muassa vuoden 2019 MM-joukkueessa pelannut, kultaa Suomelle tuonut Harri Pesonen (JYP) sekä rapakon takana AHL-liigassa kiekkoilevat Joni Tuulola (HPK) ja Joona Luoto (Tappara).

Muilla toimialoilla ansioituneita ePlayoffs-pelaajia ovat huippukokki Teemu Laurell (Lukko) ja muusikko-näyttelijä Sami Hintsanen (Ilves).

”Ilves murisee” -kannatuslaulun tekijä ja Hakametsän jäähallissa Tampereen Ilveksen kotiotteluissa kuuluttajanakin toiminut Sami Hintsanen kertoo olevansa iloinen tilaisuudesta edustaa suosikkiseuraansa.

”Tietääkseni olen kirkkaasti vanhin koskaan Ilveksen kanssa pelaajasopimuksen tehnyt ihminen. Nyt pitää vain jalostaa peukaloiden pyörittely pelilliseksi näppäryydeksi. Tulen tekemään kaikkeni, jotta joukkueeni julistetaan tämän ePlayoffs-turnauksen voittajaksi”, Hintsanen lupaa.

Pelaajat mittelevät kotoaan käsin ja pelit koostetaan ottelulähetyksiksi, joita voi seurata mtv-palvelussa, C Morella ja Telia TV:n extra-kanavalla keskiviikkoisin ja lauantaisin 8. huhtikuuta alkaen.

Noin kahden tunnin mittaiset, selostetut ottelulähetykset alkavat klo 18. Virtuaalisessa ePlayoffs-studiossa häärivät Telian Liiga-lähetyksistä tutut kasvot Suvi Puukangas ja Ari Vallin. Väriä lähetyksiin tuo selostuksellaan Jani Alkio.

Finaalilähetys nähdään 25. huhtikuuta ja on kokonaisuutena katsottavissa edellä mainittujen kanavien lisäksi MTV:n Sub-kanavalla kello 16.