Nimitykset

18.11.2009 14:31 päivitetty 4.2.2016 11:33

Jaakko Tapanisesta Kotimaan toimitusjohtaja

Sampo Korhonen

Jaakko Tapaninen on valittu Kotimaa-yhtiöiden toimitusjohtajaksi. Pesti jäi auki, kun Pauli Aalto-Setälä lähti Alleriin.

Jaakko Tapaninen on valittu Kotimaa-yhtiöiden toimitusjohtajaksi. Tapaninen, 45, seuraa tehtävässä Pauli Aalto-Setälää, joka siirtyi kesällä Aller Julkaisujen toimitusjohtajaksi.

Jaakko Tapaninen on aiemmin työskennellyt muun muassa City-lehden reportterina, Image-lehden päätoimittajana ja Kustannusosakeyhtiö Tammen kustannusjohtajana. Viime vuodet hän on toiminut kustannus- ja viestintäalan konsulttina oman Great Point -yhtiönsä kautta.

– Tapaninen on media- ja kustannusalan kovan luokan ammattilainen. Hänellä on hyvä ymmärrys toiminnastamme ja näky kustannusmaailman tulevaisuudesta. Olemme tyytyväisiä saadessamme hänet kanssamme rakentamaan toivoa, hyvää elämää ja arjen kristillisyyttä, toteaa Kotimaa-yhtiöiden hallituksen puheenjohtaja Ilkka Mattila tiedotteessa.

– Mediakentän murrokseen voi suhtautua luottavaisena ja uteliaana, jos liiketoiminta perustuu oman yleisön arvopohjan ymmärtämiseen ja sen tiedollisten sekä yhteisöllisten tarpeiden palvelemiseen. Kotimaa-yhtiöillä on edessään loistava tulevaisuus, Tapaninen sanoo.

Kotimaa-yhtiöt on kirkollisen viestinnän mediatalo, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Kotimaa- ja Askel-lehdet sekä Kirjapajan kirjat. Yhtiön liikevaihto on tänä vuonna noin 22 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 125 henkeä. Kotimaa-yhtiöiden pääomistaja on Kirkkopalvelut ry.