>> En jää. En katso koskaan kotimaisia elokuvia - ne ovat harvoin hyviä.

Satu Wivolin, communication manager, Teliasonera

>> Jään, koska olen elokuvatuottaja. Olen yksi allekirjoittaneista, jotka jättivät levitysjulkilausuman maanantaina. Elokuva ei ole kuollut mihinkään, eikä tule kuolemaan. Suomalainen elokuva on erittäin tärkeä osa suomalaista kulttuuria ja identiteettiä ja sillä oli viime vuonna 1,6 miljoonaa katsojaa. Se osoittaa, että Suomen kansa haluaa katsoa kotimaisia elokuvia. Tottakai kaipaan kotimaista elokuvaa koko ajan, muuten en toimisi sen eteen.

Matti Halonen, tuottaja,

FS Film

>> Tottakai jään kaipaamaan. Kotimaiset elokuvat ovat sellaisia erityistapauksia, joita aina odottaa erityisesti ja toivoo niiden olevan hyviä kahdella tavalla - ja kumpi tahansa niistä toteutuu, aina on hienoa. Eli se, että on kyseessä hyvä elokuva minun mielestäni, tai se, että se löytää yleisönsä. Aina kun uusi kotimainen elokuva tulee, jännittyneenä odotan näiden kahden asian toteutumista, tai edes jomman kumman.

Tero Koistinen, toiminnanjohtaja, Suomen elokuvateatteriliitto - SEOL ry

>> Kyllä jään kaipaamaan kotimaista elokuvaa, mutta eihän se nyt tietysti tähän lopu. Pahimmassa tapauksessa tulee vuoden katkos, mutta sehän olisi tietysti aivan kauhea onnettomuus. Kyllähän suomalainen elokuva tehtynä suomalaisille on yhtä tärkeä kuin suomalainen ruoka ulkomailla.

Rampe Toivonen, tiedotuspäällikkö, Solar Films Oy

>> Kyllä, tottakai jään. Onhan se kulttuuria. Meillä on tullut aika hyviä elokuvia viime aikoina, jopa kaupallisessakin mielessä. Ja mähän ajattelen enemmänkin bisnesmielessä näitä elokuvia. Esimerkiksi "Jäätynyt enkeli" meni hyvin kaupaksi, kun se on nyt tullut videollekin. On se nyt sääli, että ne loppuvat - jos ne loppuvat. Kyllä ihmiset haluavat katsoa kotimaisia elokuvia. Hiukan sieltä oopperasta pois ja meille lisää.

Kalevi Mäkinen, toimitusjohtaja, Film Town Oy

>> Toivon ja uskon siihen, että mun ei tarvitsisi jäädä kaipaamaan sitä. Haluan uskoa siihen, että kotimaisen elokuvan rahoitus lähitulevaisuudessa paranee, ja päästään edes vähän lähemmäs muuta pohjoismaista tasoa. Olisihan se ihan katastrofaalista, jos Suomesta loppuisi yksi kulttuurin ala kokonaan.

Maija Kuusi, toimitusjohtaja, Sandrew Metronome