PÅ SVENSKA

17.12.2007 13:41 päivitetty 4.2.2016 10:03

Jacobstads Tidning ja Österbottningen yhteen

Konstsamfundet ja HSS Media yhdistävät kaksi Pohjanmaan ruotsinkielistä lehteä: Jacobstads Tidningenin ja Österbottningenin.

Fuusio on osa ruotsinkielisen sanomalehdistön rakennemuutosta. Konsamfundet siirsi toukokuussa lehtiensä hallinnon ja kaupalliset toiminnat KSF Media -nimiselle yritykselle. Konsamfundet omistaa Hufvudstadsbladetin ja Kokkolassa ilmestyvän Österbottningenin lisäksi joukon pienempiä sanomalehtiä.

HSS Media julkaisee Pietarsaarelaista Jakobstads Tidningeniä, Vasabladetia, Syd-Österbottenia ja Pietarsaaren Sanomia. Lisäksi se omisti kolmanneksen Österbottningenista.

HSS Media omistaa fuusiossa syntyvästä uudesta lehtiyhtiöstä enemmistön ja KSF Media vähemmistön. Lehden työnimenä on JT-Österbottningen. Fuusio lisää Pohjanmaan ruotsinkielisten lehtien yhteistyötä kun Österbottningenin toimituksellinen sisältö on koko HSS Median käytössä.

Jakobstads Tidningenin ja Österbottningenin yhdistyminen tapahtuu ensi syksynä. Lehtien yhteenlaskettu levikki on noin 16 500 kappaletta. Jakobstads Tidningenillä on Kansallisen Mediatutkimuksen mukaan 38 000 lukijaa.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö