Jani Mesikämmen, 44, seuraa tehtävässä kolme vuotta päätoimittajana toiminutta Antti Pärnästä. Mesikämmen aloittaa Jatkoajan palveluksessa jo kesäkuun aikana, ja päätoimittajan valtikka siirtyy Pärnäseltä eteenpäin 1.7.2020.

Mesikämmen on työskennellyt jääkiekon parissa jo 2000-luvun alusta lähtien. Hän aloitti uransa TPS:n sisällöntuottajana ja sen jälkeen toimittajana Jatkoajassa.

Myöhemmin hän on ollut 6-0 -urheilulehden ja FightSportin päätoimittajana sekä kirjoittanut freelancer-toimittajana lukuisiin eri medioihin niin jääkiekosta kuin monista muistakin urheilulajeista.

Lisäksi Mesikämmen on toiminut Suomen Palloliiton sisällöntuottajana sekä kirjoittanut useita kiekkoaiheisia kirjoja, joista tunnetuimmat ovat hänen yhdessä Juhani Tammisen kanssa toimittamansa kirjat Kausi elämästäni ja Takaisin peliin.

Paluu juurilleen on uudelle päätoimittajalle mieluinen tehtävä. Yksi tärkeimmistä verkkolehden päätoimittajan tehtävistä on luotsata nuoria toimittajanalkuja eteenpäin, ja menneiden vuosien aikana Jatkoajan koulusta on yli 50 toimittajaa siirtynyt media-alalle vakituisiin työsuhteisiin.

”Jatkoaika on minun kasvattajaseurani, siellä olen arkisessa aherruksessa oppinut ison osan asioista, jotka tekivät minusta ammattitoimittajan”.

”Olen kiitollinen auenneesta tilaisuudesta ja motivoitunut viemään soihtua eteenpäin eli odotan suurella mielenkiinnolla mahdollisuutta työskennellä uuden sukupolven jatkoaikalaisten ja tulevien ammattilaisten kanssa”, Mesikämmen kertoo tiedotteessa.

Jatkoajan hallituksen puheenjohtaja Antti Wennströmin mukaan rekrytointiprosessin voi sanoa onnistuneen, sillä kapula siirtyy yhteisön hyvin tuntemalle pitkän linjan kiekkomiehelle.

”Lausumme kesällä haikeat kiitokset edelliselle päätoimittajalle ja odotamme innolla tulevaa aikaa Janin johdolla”, Wennström kommentoi.

Viestikapulan Mesikämmenelle luovuttava Antti Pärnänen työskentelee myös viestintätoimisto Rianno Communicationsin varatoimitusjohtajana. Pärnänen kertoo, että on haikeaa hypätä sivuun, mutta nyt on sopiva hetki antaa ruori seuraajalle.

”Jatkoajan sisältöstrategia uudistettiin kesällä 2017, rekrytointi uudistettiin alkuvuonna 2018 ja sisällössä on painotettu monipuolisuutta sekä laaja-alaisuutta. Jatkoajan lukijamäärät ovat olleet voimakkaassa kasvussa viime vuoden alusta saakka. Se jos mikä kertoo instituution elinvoimaisuudesta”, Pärnänen toteaa.

Jatkoajan verkkolehti täyttää ensi vuoden tammikuussa jo 20 vuotta. Verkkolehdellä on historiansa aikana ollut yhteensä yhdeksän päätoimittajaa. Tehtävää ovat aiemmin hoitaneet Matti Liljaniemi, Janne Heikkilä, Jarmo Korhonen, Juha Hiitelä, Mikael Hoikkala, Kimmo Viitarinne, Emil Elo, Antti Wennström ja Antti Pärnänen.

Mesikämmenelle itselleen Jatkoaika on tuttu jo vuodesta 2004 lähtien, vaikka enää kahdeksaan vuoteen hän ei julkaisussa ole mukana ollutkaan.

”Verkkolehti ja yhteisö ovat hyvässä kuosissa, joten suuria muutoksia ei kaivata. Media on toki aina tekijöidensä näköinen. Oma kädenjälkeni näkyy toivottavasti siinä, että vahvan arkisen uutistyön ohella Jatkoaika peilaa yhä syvemmin jääkiekkokulttuurin ilmiöitä ja ulottuvuuksia”, Mesikämmen pohtii.

Jatkoaika on vuonna 2001 perustettu jääkiekkoon keskittyvä erikoisverkkolehti. Jatkoajan julkaisijana toimii voittoa tavoittelematon yhdistys Jatkoaika r.y.

Jatkoaika on noussut yhdeksi Suomen luetuimmista verkkolehdistä. Lehti julkaisee jääkiekkouutisten lisäksi kolumneja, otteluraportteja ja otteluennakoita sekä laajempia reportaaseja.

Sivustolla vierailee jääkiekkokauden aikana säännöllisesti noin 200 000 eri kävijää. Jatkoajan keskustelupalstalla on myös noin 50 000 rekisteröityneen jäsenen keskustelupalsta, jossa käyttäjät keskustelevat jääkiekon ja urheilun ohella myös muista aiheista.