Radiojuontaja Anni Hautala jää pois Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmasta pois perjantain 25. syyskuuta lähetyksen jälkeen.

Juontaja ja somepersoona Janni Hussi tuuraa radio- ja tv-juontaja Anni Hautalaa Radio Suomipopin Aamulypsyssä Hautalan äitiysvapaan ajan.

Hautala jää Aamulypsystä pois perjantain 25. syyskuuta lähetyksen jälkeen. Jo sitä ennen Hussia kuullaan aamuradiossa maanantaisin.

”Oon tosi iloinen valinnasta, sillä halusin nimenomaan Jannin tuuraajakseni. Pesti Aamulypsyssä on 15-vuotisen uran jälkeen rakas ja oon ehdottomasti tulossa takaisin. Lähetyksen pojille vitsailin, että on helppoa, kun nimi ei muutu niin paljon”, Anni Hautala kommentoi Radio Suomipopin omistaman Sanoman tiedotteessa.

Hautala kertoo neuvoneensa Hussia olemaan mahdollisimman rehellisesti oma itsensä.

”Aamulypsyä eletään jatkuvasti ja oman kännykän muistiinpanoista löytyvät havainnot ja näkökulmat, joista Aamulypsyt syntyvät. Edellisenä päivänä ei suunnitella mitä seuraavana sanotaan.”

Somevaikuttajan ja fitness-urheilinan rooleissa aiemmin tunnetuksi tullut Hussi odottaa lähetyksiä innolla, vaikka kokeneena esiintyjänä myöntää silti hieman jännittävänsä pestiä.

”On ihan huikea mahdollisuus päästä oppimaan alasta. Anni on kova konkari, jonka taidoista kertovat palkinnotkin. En yritä korvata Annia, vaan tavoitteena on tuoda lähetykseen omaa näkökulmaani”, Hussi sanoo.

Aamulypsy on Suomen kaupallisten radioiden kuunnelluin aamuohjelma, jota juontavat Jaajo Linnonmaa, Anni Hautala ja Tuukka Ritokoski.

Hautala kuuluu Aamulypsyn alkuperäiseen kokoonpanoon Jaajon kanssa. Hän juonsi ohjelmaa vuosina 2006–2009 sekä uudelleen vuodesta 2013 alkaen. Aamulypsyä kuullaan joka arkiaamu klo 6–10.