Japanin Muumi-teemapuiston vieressä sijaitsevan rautatieaseman suunnittelukilpailun on voittanut tamperelainen suunnittelutoimisto N.e.o Ark Oy.

Japanilainen rautatieyhtiö Seibu Railway kutsui viime kesänä suomalaissuunnittelijoita osallistumaan tarjouskilpailuun, jonka voittajan on tarkoitus suunnitella japanilaisen Muumi-teemapuistoon vieressä sijaitsevan rautatieaseman kokonaisuudistus. Kilpailuun osallistui 16 suomalaista suunnittelu- ja sisustuarkkitehtitoimistoa.

N.e.o Arkin voiton vieneessa suunnitelmassa on esillä suomalainen metsämaisema. Muumi-teemapuiston yhteyteen on tulossa myös Metsä-vapaa-ajankeskus.

”Ehdotuksemme, jossa metsä työntyy sisään asemarakennukseen, on ikään kuin prologi Metsä-keskukselle. Pyrimme löytämään käsivaraisten luonnosten avulla vuoropuhelun aseman ja luonnon välille sekä luomaan sille tunnistettavan olemuksen Metsä-keskuksen ja Muumi-teemapuiston porttina”, sanoo arkkitehti SAFA, N.e.o Arkin toimitusjohtaja Taina Väisänen tiedotteessa.

Hannon juna-aseman peruskorjaus valmistuu vuonna 2019. Suunnittelukilpailun finaalissa olivat mukana myös Kuudes Helsinki, Lindroos Architects ja Futudesign. Suunnittelukilpailu oli osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Muumi-teemapuisto ja Metsä-keskus sijaitsevat Miyazawa-järvellä suur-Tokion alueella, eli noin tunnin matkan päässä Tokiosta. Metsä-keskuksen on arvioitu avautuvan syksyllä 2018 ja Muumi-teemapuiston keväällä 2019. Puiston rakentajana on yhtiö nimeltä Moomin Monogatari, jonka pääomistaja on sijoitusyhtiö FinTech Global. Toisena omistajana yhtiössä on suomalainen leikkivälinevalmistaja Puuha.