Lähellä Meiningerin tulevaa hotellia Jätkäsaaressa toimii norjalaismiljardööri Petter Stordalenin omistama Clarion-hotelli. Siinä on 16 kerrosta.

Hybridihotelliketju Meininger Hotels on tunnettu edullisista huoneistaan. Kesällä 2022 avautuvaan Meininger-hotelliin tulee 194 huonetta, kertoo Meininger tiedotteessaan.

Wood City on SRV:n ja Stora Enson yhteistyössä kehittämä puukortteli, joka sijoittuu merkittävälle paikalle Helsingin Jätkäsaaren sisääntulonäkymään. Meiningerin uusi hotelli tulee osaksi tätä kokonaisuutta tarjoamaan vaihtoehtoa Helsingin hotellimarkkinaan.

“Wood City yhdistää nerokkaasti suomalaista puurakentamista, kestävää kehitystä ja urbaania yhteisiä. Olemme todella iloisia saadessamme olla osa näin erityislaatuista ja ympäristötietoista arkkitehtuurista projektia. Tämä on Meininger Hotelleille todella iso avaus ja samalla ensimmäinen hotellimme Suomessa”, Meiningerin toimitusjohtaja Hannes Spanring toteaa.

"Tämä sopimus aloittaa viimeisen vaiheen Wood Cityn kehitysprojektissa. Wood Cityssä on erinomaiset liikenneyhteydet ja se on sitä kautta loistava sijainti hotellille”, SRV:n varatoimitusjohtaja Juha Toimela toteaa.

Uuden hotellin 194 huoneessa tulee olemaan 648 sänkyä. Meiningerin huoneissa on monesti hostellityyppisiä elementtejä, kuten yhteiskeittiö.

Helsingin hotellissa tulee olemaan kahden, kolmen ja neljän sängyn huoneita, yhteiskäyttöalue, sekä aula, lounge ja baari, jotka on kaikki suunniteltu yhteisölliseen käyttöön.

Helsingin hotelli tulee olemaan Meininger-ketjun toinen avaus pohjoismaissa Kööpenhaminan jälkeen. Spanringin mukaan ketju on seurannut Helsingin kasvua turistikaupunkina ja etenkin vuoden 2017 jälkeen tapahtunut merkittävä kävijämäärän lisääntyminen teki päätöksestä saapua Helsinkiin ennen Ruotsia ja Norjaa helpon.

“Pohjoismaisia lomakohteita vertaillessa Suomi tekee ennätyslukemia vuosi toisensa jälkeen. Mutta vaikka yöpymisten määrä on noussut vuosittain lähes viisi prosenttia viimeisen kahdeksan vuoden aikana, huonetarjonta ei ole kasvanut samaa tahtia. Suomessa on selkeä tarve hostelli-ryhmässä sekä edullisten huoneiden segmentissä”, Spanring toteaa.

Meininger Hotel Group perustettiin vuonna 1999 Saksassa ja on laajentunut vauhdilla vuosikymmenten aikana. Ketju avasi viime vuonna kuusi uutta hotellia, joista tuoreimman Lyoniin marraskuussa 2019. Meiningerillä on tällä hetkellä 30 hybridihotellia Euroopassa 18 eri kaupungissa.