Puisista koru- ja kotituotteistaan tunnettu designyritys Aarikka Oy on julkaissut hopeakorumalliston, jota on ollut suunnittelemassa Jenni Vartiainen osana Aarikan designtiimiä.

Aarikan ja Jenni Vartiaisen yhteistyö käynnistyi jo vuoden 2018 lopussa. Eilen julkaistu Sano se ääneen -hopeakorumallisto koostuu viidestä erilaisesta ääniraidan muotoon valmistetusta korusta, joihin valittiin osin Vartiaisen tuotannosta nousevia merkityksellisiä sanoja ja lauseita: Muruseni, Olet tärkeä, Tahdon, Made in heaven ja Rakastan sinua. Mallisto koostuu kaula-, ranne- ja korvakoruista. Korut valmistetaan Espanjassa.

Nyt julkaistu mallisto on vasta alkua laajemmalle yhteistyölle. Kuluvan vuoden aikana valmistuu vielä kolme uutta Aarikka x Jenni Vartiainen -hopeakorumallistoa.

”Olen haaveillut vuosia korujen tekemisestä. Aarikka oli täydellinen taho haaveeni toteuttamiseen, sillä heillä on ollut 60- ja 70-luvuilla pitkät perinteet hopeakorujen suunnittelusta. Mietin kuinka voisin tuoda omaa työtäni muusikkona mukaan, ja siitä lähti ajatus ääniraidan painamisesta koruun. Sano se ääneen -mallistossa on painettuna minun ääniraitani, jossa sanon viisi tärkeää sanaa tai lausetta”, Vartiainen kertoo tiedotteessa.

Idea syntyi luonnollisesti siitä, että ääni on Vartiaisen tärkein työkalu jokapäiväisessä elämässä.

”Mielestäni ’Sano se ääneen’ on myös tärkeä muistutus: Pitää muistaa sanoa ääneen asiat, jotka ovat meille tärkeitä ja samaan aikaan uskaltaa myös käyttää omaa ääntään”, Vartiainen sanoo.

Aarikka x Jenni Vartiainen -yhteistyömallistojen myötä hopea palaa entistäkin vahvemmin osaksi Aarikan koruvalikoimaa.

Aarikan toimitusjohtajan Riia Sandströmin mukaan Sano se ääneen -korumallisto ja sen viesti sopivat erinomaisesti sekä ajan henkeen että Aarikan arvomaailmaan.

”Yhteistyömallisto Jennin kanssa ja hopeakorut ylipäätään ovat ensimmäiset askeleemme kohti Aarikka 2.0 -konseptia ja laatimaamme kasvustrategiaa. Uuden Aarikan myötä emme kuitenkaan unohda Aarikan arvokasta DNA:ta, kuten värejä ja pyöreää muotokieltä. Puukorut tulevat edelleenkin olemaan iso osa portfoliotamme”, Sandström sanoo tiedotteessa.

Juttua korjattu kello 9:13: Vain osa korujen sanoista ja lauseista on peräisin Vartiaisen tuotannosta.

Kello 9:58 täydennetty kuvatekstiin, että Vartiaisen tuotannosta tuttuja ovat korujen teksteistä Muruseni ja Made in heaven.