Jenni Vartiainen (kuvassa) hallitsi viime vuonna radion soittolistoja.

Teoston keräämien esitystietojen mukaan vuoden 2011 soitetuin kappale oli Jukka Immosen, Jenni Vartiaisen ja Mariskan säveltämä ja sanoittama Missä muruseni on. Toiseksi esitetyin oli Teemu Brunilan säveltämä ja Jukka Immosen sovittama Duran Duran, joka on myöskin Jenni Vartiaisen Seili-albumilta.

Kaupallisissa radioissa Duran Duran soi eniten, mutta kaikki esityspaikat mukaan lukien Missä muruseni on kiri ykköseksi. Se keräsi vuoden aikana yli 7 000 esityskertaa ja Duran Duran reilut 6 500 esityskertaa.

Kotimaiset hitit jyräsivät radiokanavien soitetuimpina kappaleina. Kaupallisten radioiden kymmenen soitetuimman joukossa oli vain yksi ulkomainen kappale, kuudennella sijalla oleva Bruno Marsin esittämä Grenade. Ylen valtakunnallisilla radiokanavilla kymmenestä soitetuimmasta kappaleesta kahdeksan oli kotimaisia.

Ylen radiokanavien musiikista 40 prosenttia ja kaupallisten radioiden musiikista 31 prosenttia oli kotimaista. Televisiossa kotimaisen musiikin osuus oli vain 16 prosenttia.

Rauli Somerjoen ja Arja TiaisenParatiisi, joka on sinnitellyt tanssilavojen ja -ravintoloiden ykkössuosikkina vuodesta 2000, jatkoi edelleen elävän musiikin kymmenen soitetuimman kappaleen ykkösenä. Sitä esitettiin 3200 kertaa. Esityskerrat ovat kuitenkin vähentyneet jopa parilla tuhannella 2000-luvun alkupuolen huippuvuosista.

Kuten aiempinakin vuosina, myös viime vuonna kotimainen musiikki soi taajimmin elävien orkestereiden esittämänä tanssilavoilla ja -ravintoloissa. Tanssipaikoilla suomalaisten säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien tekemän musiikin osuus oli 81 prosenttia, konserteissa 73 prosenttia ja festivaaleilla 63 prosenttia.