Muotibrändi aikoo maksaa kenkävalmistajasta 230 pennyä osakkeelta. Michael Korsin tarjous on lopullinen, ellei kolmas osapuoli tee tarjousta brittiläisen kenkätalosta. Kaupan myötä Jimmy Choosta tulee Michael Korsin kokonaan omistama tytäryhtiö.

Michael Kors etsii kaupasta uutta vetoapua ylellisen muodin markkinassa. Kenkävalmistaja kilpailee erityisesti kalliiden korkokenkien ostajista muun muassa Manolo Blahnik ja Christian Louboutin -brändien kanssa.

"Jimmy Choo on korkealaatuinen brändi, joka tuo Korsille hieman lisää monipuolisuutta", arvioi luksusbrändeihin erikoistunut analyytikko ja MainFirst Bank in toimitusjohtaja John Guy uutistoimisto Bloombergille.

Michael Korsin kurssi on ollut alamäessä vuoden 2014 alusta lähtien, osake on menettänyt huippuhetkensä arvosta noin kaksi kolmasosaa, kertoo muun muassa Financial Times.

Kors on kamppaillut ylellisen mielikuvansa kanssa sen jälkeen, kun sen tuotteita levitettiin voimakkaasti tavarataloihin ja outlet-myymälöihin huippuvuosien huumassa. Sama ongelma on vaivannut myös Ralph Lauren ja Calvin Klein -brändejä, ja viime aikoina muotibrändit ovatkin sulkeneet myymälöitään ja vähentäneet tuotteidensa tavaratalomyyntiä ylellisen mielikuvan vahvistamiseksi.

Lähde: Talouselämä