Sanoma Lifestyle -yksikön vetäjänä tällä hetkellä työskentelevä Johanna Lahti, 47, nimitetään 1. marraskuuta alkaen Ilta-Sanomien vastaavaksi päätoimittajaksi. Työhön perehtyminen alkaa 6. elokuuta, jolloin Lahti siirtyy Ilta-Sanomiin. Hänen edeltäjänsä Tapio Sadeoja siirtyy eläkkeelle vuodenvaihteessa.

Ennen nykyistä tehtäväänsä Lahti työskenteli vuosina 2010–2016 Me Naisten päätoimittajana ja toimituspäällikkönä ja sitä ennen pitkään Ilta-Sanomissa muun muassa viihdetoimituksen, viikonvaihdeliitteen ja tv-lehden esimiehenä, Lontoon-kirjeenvaihtajana ja ulkomaantoimittajana. Koulutukseltaan Lahti on filosofian maisteri.

”Työskentelin Ilta-Sanomissa 13 vuotta, ja siellä oppimani uutisajattelu ja tekemisen tahti on minulla yhä selkäytimessä”, Lahti sanoo tiedotteessa.

Lahti kertoo olevansa iloinen ja innostunut uudesta tehtävästään.

”Ilta-Sanomilla on kaikki suomalaiset tavoittavana uutismediana todella iso merkitys demokratian rakentajana. Se tarkoittaa vastuuta, mutta myös mahdollisuutta olla mukana luomassa yhtenäisyyttä ja jaettuja kokemuksia. Ilta-Sanomat tarttuu niin lukijoita huolestuttaviin kuin heille rakkaisiin asioihin ja vaikuttaa siihen, mistä ja miten kahvipöydissä puhutaan. Tätä haluan omalla työlläni tehdä yhä näkyvämmäksi”, Lahti sanoo.

Sanoma Media Finland in toimitusjohtajan Pia Kalsta n mukaan Ilta-Sanomien päätoimittajan tehtävään kohdistui ainutlaatuinen kiinnostus ja prosessissa oli mukana todella kovia hakijoita.

”Johannalla on vahva uutistausta, monipuolinen näkemys tarinankerronnasta eri kanavissa sekä pitkä johtajakokemus. Hän tuntee iltapäivälehtimaailman sekä tämän päivän featurejournalismin ja on ehdottomasti paras valinta rakentamaan niiden tulevaisuuden toimintaedellytyksiä Suomen suurimman uutismedian, Ilta-Sanomien johdossa”, Kalsta sanoo tiedotteessa.

Sanoman mukaan Ilta-Sanomien lukijamäärät ovat kevään aikana rikkoneet ennätyksiä toisensa jälkeen, digitaalinen mainonta kasvaa ja tulos on kunnossa. Kansallinen Mediatutkimuksen mukaan Ilta-Sanomat tavoittaa viikossa 2,5 miljoonaa suomalaista.Eurovaalien ja jääkiekon MM-finaalin jälkeisenä maanantaina Ilta-Sanomien palvelussa oli reilusti yli seitsemän miljoonaa käyntiä.

Johanna Lahden seuraaja Sanoma Lifestylen johtajaksi nimitetään myöhemmin.