Työ & Tila

Helsingin päärautatieasemaa vastapäätä sijaitsevat Supermetricsin uudet toimitilat tulvivat valoa.

Keväällä valmistunut noin 800-neliöinen toimisto on kokonaisuus, joka pohjautuu Supermetricsin toimitusjohtajan Mikael Thunebergin yksinkertaiseen visioon. Thuneberg toistelee, että toimistosta haluttiin tehdä rento.

”Teimme viihtyisän paikan, joka on kodinomainen eikä sellainen perustoimisto. Ei yhtään normaalia neukkaria, vaan hauskoja ideoita”, Thuneberg sanoo.

Toimiston viihtyisyys syntyy yksityiskohdista ja tilasta: työpisteet ovat etäällä toisistaan ja toimistoon on sijoitettu viherkasveja, läpinäkyviä pallotuoleja ja paljon vihreää väriä.

Supermetricsin uusissa tiloissa toimi ennen HYY:n sauna ja joogasali. Sopivaa tilaa Thuneberg etsi yli puoli vuotta.

Toimistosta löytyy edelleen sauna, mutta sen lisäksi nyt myös pelikoneita, oluthana ja iso katosta roikkuva kongipelti, jota kumautetaan isojen kauppojen syntymisen kunniaksi. Tämän lisäksi toimistolla on terassipinta-alaa noin 200 neliötä. Laivan kantta muistuttavat pitkät ja paljaat terassit aukeavat sekä rautatieaseman että Kaivopihan puolelle.

”Keittiöstä on tullut suosittu hengailutila. Aina kun tänne tuo vierailijoita tai työnhakijoita, he innostuvat näistä tiloista”, Thuneberg toteaa.

Thuneberg ei osaa sanoa, miten pitkään tilat riittävät kasvavalle yritykselle. Markkinointiraportointityökaluja kehittävä Supermetrics työllistää tällä hetkellä 50 työntekijää.

”Toistaiseksi olemme tuplanneet henkilöstömäärämme joka vuosi. Jos se trendi jatkuu, eivät nämä nykyiset tilat kauhean pitkään riitä.”

Supermetrics

Mikä: Markkinoinnin raportointi­työkalun kehittävän Supermetricsin toimitilat Helsingissä.

Sisustussuunnittelu: Mint & More

Henkilöstömäärä: 50