KHL-joukkue Helsingin Jokereiden pelimatka Valko-Venäjän Minskiin on saanut jälleen uusia käänteitä.

Nyt joukkueen kannattajayhdistyksen eli Eteläpääty ry:n hallitus on yksimielisesti päättänyt boikotoida Jokerien kotiotteluita toistaiseksi, mikäli ottelu Minskissä pelataan.

Tiistaina valtion omistama rahapeliyhtiö Veikkaus kertoi, ettei sen logoja tule näkymään Jokereiden pelipaidoissa tai muilla mainospaikoilla, koska yhtiöiden välillä ei ole enää yhteistyösopimusta. Samalla Veikkauksen logo poistui Jokereiden yhteistyökumppanit -sivulta.

Minskissä presidentti Aljaksandr Lukashenkan vastainen liikehdintä jatkuu edelleen mittavana. Valko-Venäjältä on myös raportoitu useista lähteistä esimerkiksi mielenosoittajien pidätyksistä ja kiduttamisesta.

Jokereiden on tarkoitus aloittaa KHL-kautensa tänään torstaina vierasottelulla Valko-Venäjän pääkaupungissa Minskissä.

Hartwall jatkaa yhteistyötä

Yksi Jokereiden näkyvimmistä yhteistyökumppaneista, eli juomavalmistaja Hartwall ei aio tehdä muutoksia yhteistyösopimukseen, vaikka yhtiön logoja Minskissä näkyy.

”Meillä on Jokereiden kanssa voimassa oleva yhteistyösopimus, jonka puitteissa toimimme”, sanoo markkinointijohtaja Matti Ristola.

Hänen mukaansa Valko-Venäjän poliittinen tilanne on todella huolestuttava.

”Jokerit on omalta osaltaan pyrkinyt siirtämään ottelua myöhempään ajankohtaan, mutta valitettavasti tämä ei onnistunut. Hartwallille demokratia ja ihmisoikeudet ovat erittäin tärkeitä ja toivomme, että Valko-Venäjän tilanteeseen saataisiin pikaisesti rauhanomainen ratkaisu”, hän jatkaa.

Eezy arvioi yhteistyön jatkamista

Jokereiden verkkosivuilla yhteistyökumppaniksi on mainittu myös henkilöstöpalvelualan yritys Eezy, joka aikoo listautua Helsingin pörssin päälistalle. Listautumisen tavoitteena on Eezyn tunnettuuden ja maineen kehittäminen.

Viestintä- ja markkinointijohtaja Hanna Lehto kertoo, että yritys nykytilanteen valossa arvioi yhteistyön jatkumisen edellytyksiä.

”Emme yhtiönä hyväksy Valko-Venäjän valtiotason epädemokraattista toimintaa. Liiketoimintamme on kotimaista ja meillä ei ole intressejä Itä-Euroopan markkinoille”, hän sanoo.

Lehdon mukaan yhteistyökumppanuus on solmittu Helsinki Halli Oy -halliyhtiön kanssa.

”Yhteistyösopimuksemme perustuu täten paikalliseen näkyvyyteen Hartwall Areenan ja Jokereiden kanssa ottelu- ja muissa tapahtumissa Helsingissä sekä ihmisten työllistämiseen näissä tapahtumissa. Yhtiömme ei näy Jokereiden vieraspeliasuissa”, hän sanoo.