Yle llä alkaa syyskuussa jääkiekkojoukkue Jokereiden ensimmäistä KHL-kautta seuraava tv-sarja. KHL: Tehtävä idässä -realitysarjassa pääsevät ääneen pelaajat sekä heidän perheensä, huoltonsa, valmentajansa, seurajohtonsa ja faninsa. Mukana on myös suomalaisia muista KHL-sarjoista.

"Jokereiden ensimmäinen pelikausi Venäjällä antaa hyvän lähtökohdan tutustua perin pohjin sekä urheilijoiden arkeen että Euroopan suurimpaan jääkiekkoliigaan. Nyt meillä on mielenkiintoinen mahdollisuus tarjota katsojille kurkistus siihen, mitä suomalaiselta joukkueelta vaaditaan, kun kotimainen sarja vaihtuu täysin uuteen", Yle Urheilun tapahtumaurheilun ja urheiluoikeuksien päällikkö Robert Portman sanoo tiedotteessa.

Pelaajat tuottavat osan sarjan materiaaleista itse. Vaikka kuvausryhmä seuraa joukkueen arkea, myös pelaajien perheillä on käytössään omat kamerat.

"Meille on äärimmäisen tärkeää palvella yleisöä ja kertoa avoimesti uusista haasteistamme KHL:ssä. Siksi halusimme poikkeuksellisesti avata ovemme ja näyttää, millaisessa maailmassa elämme tällä kaudella. Olemme todella iloisia, että Ylen kautta kaikilla on mahdollisuus päästä kulissien taakse", Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonen sanoo.

"Tuskin koskaan on suomalaista joukkuetta seurattu näin intiimisti ja päästy erätauoilla pukuhuoneeseen ja vapaa-ajalla suoraan arjen keskelle. Nyt tätä tehdään läpi kauden", urheiluohjelmien vastaava tuottaja Riku Riihilahti tuotantoyhtiö Yellow Film & TV :stä kommentoi.

Sarja alkaa Yle TV2:lla 6. syyskuuta.