Sailfish OS -käyttöjärjestelmää ja mobiililaitteita kehittävä Jolla siirtää laiteliiketoiminnan kehityksen uuteen, erilliseen yhtiöön, ja vaihtaa samalla toimitusjohtajaa.

Jollan nykyinen toimitusjohtaja Tomi Pienimäki lähtee yhtiöstä ja aloittaa elokuussa it-yritys Vincit Group in toimitusjohtajana. Jollan uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty yhtiön hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio.

Jolla aikoo jatkossa keskittyä Sailfish OS:n kehittämiseen sekä lisensointiliiketoimintaan. Uusi laiteyhtiö keskittyy erityisesti vahvennetulla tietoturvalla varusteltuihin mobiililaitteisiin, ja sen johtaja nimitetään myöhemmin syksyllä.

"Jokainen nuori yhtiö vaatii aikaa löytääkseen strategisen kiintopisteensä, ja uskon, että Jolla on nyt sen löytänyt", Antti Saarnio sanoo tiedotteessa.

"Jollan kaltaisille erilaisille mobiililaitteille, joissa on vahva yksityisyydensuoja, on varmasti kysyntää. Tämän takia olemme päättäneet jatkaa tätä liiketoimintaa omassa yhtiössä", Saarnio jatkaa.

Jolla viimeistelee tällä hetkellä Jolla Tablet -tuotettaan. Yhtiön tavoitteena on saada laitteet jakeluun joukkorahoituskampanjaan osallistuneille mahdollisimman pian.