YouTubers Union -yhdistyksellä ei yksinään ole juurikaan neuvotteluvaltaa, mutta saksalaisia it-alan sekä metalli-, muovi- ja tekstiiliteollisuuden työntekijöitä edustavalla IG Metallilla sen sijaan on, kirjoittaa Engadget.

YouTube n ja sisällöntuottajien välejä hiertää läpinäkyvyyden puute palvelun säännöissä ja niiden soveltamisessa.

YouTube on useissa tapauksissa poistanut videoita tai asettanut mainokset pois päältä, jolloin videon katselu ei tuota sen tekijälle rahaa. Rangaistuksen jälkeen sisällöntuottajien on usein vaikeaa saada poistotoimille selitystä, sillä suuren osan moderoinnista hoitavat botit.

Esimerkiksi Youtubers Unionia johtavan Jörg Sprave n ritsoja esitteleviä videoita poistettiin osana asevideoihin kohdistunutta kitkentäkampanjaa, vaikka Spraven videot eivät rikkoneet YouTuben sääntöjä.

Yhteistyössä IG Metallin kanssa laaditussa viestissä tubettajat vaativat YouTubelta lisää läpinäkyvyyttä. Yksi vaihtoehto olisi vedota GDPR:ään ja siihen, että sisällöntuottajia tulisi kohdella YouTuben työntekijöinä.

Sisällöntuottajat uhkaavat ryhtyä oikeustoimiin 23. elokuuta, mikäli YouTube ei anna päivämäärään mennessä tyydyttävää vastausta esitettyihin vaatimuksiin.