Sosiaaliseen mediaan erikoistunut luova toimisto Kurio hakee projektikoordinaattoria ja projektikoordinaattoriharjoittelijaa. Työpaikkailmoituksen lopussa ilmoitetaan, että joukkueurheilutausta lasketaan hakijan eduksi.

Miksi näin, Kurion strategiajohtaja Elli Tuominen ?

”Se ei ehdottomasti ole vaatimus, mutta toki meillä on useita henkilöitä täällä töissä, joilla näin on. Yksi syy, mistä se tulee on, että itselläni esimerkiksi on pitkä joukkueurheilutausta muodostelmaluistelussa maailmanmestaruustasolla ja maajoukkueessa. Meillä kaikilla omistajilla on samantyyppinen ajatus siitä, että joukkueurheilussa menee selkärankaan se tapa tehdä töitä, että tehdään tiiminä yhteisen tavoitteen eteen hommia. Yhdessä onnistutaan ja yhdessä koetaan tappiot. Ne asiat ovat meidän arvoissa.

Joukkueessa oppii myös sen, että jokaisen panos on tärkeä. Ei ole tähtikulttuuria. Jokaisen on tehtävä töitä jokaisen jäsenen eteen ja autettava kaikkia."

Kannattaako vannoutuneen yksilöurheilijan tai sohvaperunan sitten edes vaivautua?

”Totta kai, ei meidän kaikilla työntekijöillä ole joukkueurheilutaustaa. Mutta tietysti me työpaikkailmoituksessa haluamme välittää aidosti, mikä on meidän työpaikan kulttuuri.

Henkilökohtaisesti uskon, että joukkueurheilu on tosi kova koulu tiimityön näkökulmasta ja usein paljon vaativampi kuin työelämä. Sieltä tulee oikeasti todella hyviä tiimipelaajia, jotka osaavat tehdä oikeasti tiimin eteen töitä. ”

Saako jostain tietystä lajista erityistä plussaa?

”Ei. Meillä on joukkuetaustaa laidasta laitaan, esimerkiksi jalkapalloa, ja vapaa-ajallaan jotkut myös valmentavat, korkeallakin tasolla.”

Onko Kuriolla omia urheilujoukkueita?

”Ei ole, mutta ehkä pitäisi laittaakin pystyyn sellainen! Urheilu on ihan parasta vastapainoa tälle duunille.”

Rekry on vielä auki, onko hakemuksia tullut?

”Aivan valtavasti, kymmeniä. Niitä nyt tässä yritetään perata.”

Onko tämä yleistyvä trendi, että työpaikkailmoituksissa listataan urheilutausta eduksi?

”Toivottavasti, koska urheilussa ja työelämässä on paljon yhtymäkohtia. Mielestäni ne saisivat olla paljon lähempänäkin toisiaan. Esimerkiksi Jalosen maajoukkueesta ja valmennusmetodeista on opittavissa paljon hyviä metodeja työelämään ja johtamiseen. ”